Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: csatárgólok nélkül is hozta a kötelezőt Spanyolország

Folytatódik az Európa-bajnoki selejtezősorozat, méghozzá az F- és a G csoportban is pályára léptek a csapatok. Spanyolország és Svédország magabiztos volt.

Kép: AS.com

Luiz Enrique ezúttal sem ült ott a spanyol válogatott kispadján, ám ennek ellenére nem sok probléma volt a csapat játékával. Igaz, ehhez kellett egy korai gól is, ami nagyban megkönnyítette a dolgukat a feröeri csapat ellen. Az 5. percben Sergio Ramos szögletből fejelt gólt, amivel meglett az előny a spanyoloknak, a folytatás pedig szinte már csak formalitásnak tűnt. A 19. percben Jesus Navas egy szép lövéssel megduplázta az előnyt, ám a 30. percben váratlan csavar következett be – a hazaiak találtak egy gólt. Feröer azonban nem csak egyszer talált be, hanem balszerencséjükre kétszer is: 4 perccel ugyanis a szépítőgóljukat követően egy öngólt is kénytelenek voltak feljegyezni. Isco lövése után a labda kipattant a kapufáról, majd a kapust találta el és onnan kötött ki a hálóban a játékszer. Ezt követően Spanyolország stabilizálta magát és a játékot, a folytatás pedig egy nem túl magas színvonalú, de annál kényelmesebb iramban telt. A második félidőben aztán a csereként beállt Asensio kiosztott egy álomszép gólpasszt Gayának, amivel kialakult a 4-1-es végeredmény. Megérdemelt spanyol siker.

A csoport rivális Svédország szintén hozta a kötelezőt: ők is hamar, már a második percben előnybe kerültek, majd később három góllal is el tudtak lógni. Málta nem okozott nekik komoly fejtörést, simán verték őket 3-0-ra. A csoport másik meccsén viszont elmaradt egy újabb skandináv siker: Norvégia ugyan már 2-0-ra is vezetett Románia ellen, a szinte megnyert meccs mégis kicsúszott a kezeik közül. Keseru duplájával ugyanis a románok a hajrában visszajöttek és a 92. percben alakították ki a 2-2-es végeredményt. Norvégia így továbbra is nyeretlen (és gyakorlatilag ki is esett), Románis viszont lépéshátrányba került a két nagyágyúval szemben.

A G csoportban szintén jött a papírforma. Lengyelország idegenben tudott 1-0-ra győzni Piatek találatával Macedóniában, Izrael pedig megerősítette második helyét Lettország elleni diadalával. Zahavi ebben főszerepet vállalt: a támadó mesterhármast jegyzett, érdemes lesz rájuk a továbbiakban is odafigyelni. Macedónia így a jó kezdést követően elszenvedte első vereségét ebben a kiírásban és már ott liheg a nyakukon a két zakó után végül Szlovénia ellen a hajrában nyerni tudó Ausztria.

Az F- és a G csoport eredményei az Eb-selejtező 3. fordulójából:

Ausztria – Szlovénia 1-0
G.: Burgstaller (74.)

Észak-Macedónia – Lengyelország 0-1
G.: Piatek (47.)

Feröer-szigetek – Spanyolország 1-4
G.: Sergio Ramos (5.), Jesus Navas (19.), Olsen (30.), Gestsson (34. – öngól)

Lettország – Izrael 0-3
G.: Zahavi (10., 59., 80.)

Norvégia – Románia 2-2
G.: Elyionoussi (56.), Ödegaard (70.), Keseru (77., 92.)

Svédország – Málta 3-0
G.: Quaison (2.), Claesson (50.), Isak (81.)

Az F- és a G csoport állása három mérkőzés után:

 

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!