Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: agyonverték a szerbeket Kijevben! – VIDEÓ

Bő három hónapos pihenőt, és a Nemzetek Ligája elődöntőit követően folytatódtak a jövő évi Európa-bajnokság selejtezői. A mai nap egyik legkiélezettebb és legvártabb rangadója kétségkívül az ukrán-szerb meccs volt. Lássuk a mai eredményeket!

A csoport
Az angolok elleni nyitókörös vereség után nehezen, de még éppen időben tért magához a cseh nemzeti csapat. Pedig pocsékul indult a bolgárok elleni prágai derbi, ugyanis a már hosszú ideje csak szenvedő vendégek szerezték meg a vezetést. Azonban a jóval tehetségesebb Csehország a siker útjára, és az NL-elődöntőt bukó Anglia nyomába lépett.
Montenegró és Koszovó balkáni „leszámolásának” nem lett győztese, így a továbbiakban még bőven várható adok-kapok a csoportban.
Csehország – Bulgária 2:1 (1:1)
Montenegró – Koszovó 1:1 (0:1)

B csoport
Remek eredményeket produkált korábban a szerb válogatott, ám ma este alighanem saját játékosai írták alá a szövetségi kapitányuk, Mladen Krstajic „halálos ítéletét”. Hatalmas pofont kapott déli szomszédunk csikócsapata Kijevben. Szerbia hiába mindig a fantasztikus tehetségek kitermelője, ritkán képes magából a legjobbat kihozni. Ellenben a lenézett ukránok most is szinte a semmiből büszkélkednek a B jelű ötös élén. Mérlegük két győzelem mellett egy döntetlen. Luxemburg pedig már-már történelmi magasságban szédeleg a tabellán, köszönhetően a színtelen-szagtalan litvánok elleni döntetlennek.
Ukrajna – Szerbia 5:0 (2:0)
Litvánia – Luxemburg 1:1 (0:1)

D csoport
Az elmúlt években egyre inkább lesajnált grúz válogatott végre megszerezte első győzelmét a kvalifikációs sorozatban. A posztszovjet utódállam az UEFA egyik leggyengébb tagállamával, Gibraltárral csapott össze a játéknap nyitómeccsén.
A dán és az ír válogatott már-már barátságos döntetlent hozott le egymással. A dánok egyre reménytelenebb helyzetben vannak, azonban a vendégek akár már fantáziálhatnak az újabb Eb-szereplésről.
Dánia – Írország 1:1 (0:0)
Grúzia – Gibraltár 3:0 (1:0)