Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Coutinho kapcsán eddig nincs ajánlat, viszont több más játékost is eladhatnak

Kisebb kiárusításra készül a nyár elején az FC Barcelona, amely frissítené keretét s megválna néhány létszámfölötti embertől.

Kép: FC Barcelona

Tavaly még a fél világ el volt ájulva Coutinho érkezésétől. Az áttörés azonban elmaradt, első teljes barcelonai szezonjában jókora hullámvölgyei voltak – nem sikerült maradéktalanul beilleszkednie az ottani rendszerbe. A spanyol sajtó ettől fogva pedig folyamatosan azzal volt tele, hogy mindenképpen el fogják adni. Hogy ez mennyire volt vaklárma az újságírók részéről nem tudni, az viszont már látszik, hogy ilyen összegekért legfeljebb csak néhány olyan csapat van a világon, amelyik megengedhetné magának a brazil szerződtetését. Ilyen lehet például a Chelsea, amely Hazard helyére keres új embert, vagy a PSG, amely Mbappe esetleges távozása után lehetne érdekelt a szerződtetésében. Ezek azonban mind csak pletykák, semmi konkrétum – ez utóbbi a lényeg. Állítólag ugyanis vannak érdeklődők Coutinho iránt, viszont amíg azok nem veszik fel a kapcsolatot a játékos klubjával, nincs miről beszélni. Épp ezért most várakozás van, semmi több.

Más futballisták esetében azonban várhatóak érdemi változások. Akár már ebben a hónapban is elköszönhetnek több játékostól is a Mundo Deportivo szerint. Ez esetenként nem meglepő: Denis Suarez és Andre Gomes hivatalosan még a klub kötelékébe tartozik, de biztosan távozni fognak; valamint mondjuk Malcom esetében is erősen sejthető, hogy nem számolnak vele és inkább elengednék. Az azonban már talán valamivel meglepőbb, hogy Nelson Semedo is dobbanthat a nyáron: habár a játékos hivatalosan “nem eladó”, Jorge Mendez szerint (Semedo ügynöke) szívesen kipróbálná magát máshol is, a kivásárlási ára pedig 40 millió euró. Az Atletico Madridot pedig ez abszolút érdekelheti, hiszen ők nagyon is keresnek védőt, Semedót pedig jól ismerhetik már, nem zsákbamacska.

Egy másik esetleges távozó pedig Jasper Cillessen lehet akár: a holland válogatottban jó teljesítményt nyújt, egyszerűen túl jó ahhoz, hogy a padon üljön. Jó kapusra viszont máshol is szükség lenne, így biztosan sokan szeretnék leigazolni őt. A probléma viszont az vele, hogy a szerződésében rögzítve van egy 60 millió eurós kivásárlási ár, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak.