Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: idegenben nyertek a németek; kilencet vágtak az oroszok! – VIDEÓ

A magyar válogatott azerbajdzsáni vendégjátékán túl is tartogatott több érdekes mérkőzést az Európa-bajnoki selejtezők mai programja. Lássuk a C, illetve az I csoport eredményeit!

C csoport:
Az előző Eb-re éppen a magyar válogatott orra előtt kievickélő észak-írek ma késő délután majdnem egy kellemetlen pofonba szaladtak bele Tallinban. Azonban a kvintettet vezető brit gárda a találkozó hajrájában fordítani tudott, és három forduló után három győzelemmel áll. A német is megmaradtak a hibátlan mérlegüknél, igaz, ők még csak a második meccsüket húzták be. A 2014-es világbajnok gárda, ha nem is könnyen, de összességében magabiztosan hozta el a három pontot Boriszovból.
Fehéroroszország – Németország 0:2 (0:1)
Észtország – Észak-Írország 1:2 (1:0)

I csoport:
Artem Dzyuba a mesternégyesével szinte egymaga intézte el San Marinot. A tavalyi, saját rendezésű világbajnoksága, és az ott elért negyeddöntő óta mintha történelmi lendületet kapott volna az orosz válogatott. A „Szbornaja” ezzel a kilencessel versenyben maradt az Eb-szereplésért. Amire továbbra is hibátlanul hajt a belga nemzeti együttes. Roberto Martínez tanítványai simán verték Kazahsztán legjobbjait. A belgák legjobbja egyénként a Real Madridba való átigazolásától teljesen felvillanyzott Eden Hazard volt.
A skótok vért verejtékezve, de legyűrték Ciprust, így továbbra is reménykedhetnek a kijutásban. Skócia utoljára az 1998-as világbajnokságon szerepelt válogatott tornán. Eb-n utolsókén 1996-ban jártak.
Belgium – Kazahsztán 3:0 (2:0)
Oroszország – San Marino 9:0 (4:0)
Skócia – Ciprus 2:1 (0:0)