Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Arthur jobban élvezi a játékot a válogatottban

Nem feltétlenül tett túlzottan hízelgő nyilatkozatot az FC Barcelona brazil védekező középpályása, Arthur. A 23 esztendős középpályás jelenleg hazája válogatottjával készül a közelgő Copa Americára.

Ha kisebb-nagyobb sérülései nem hátráltatták volna, akkor jó eséllyel szinte az egész idényben alapember lett volna Arthur. Azonban a rotálással szenvedő Ernesto Valverde többször is csak csereként tudott számolni technikás középpályásával, annak egészségi állapota miatt. Ennek ellenére összességében jó első idényt tudhat maga mögött a Grémio nevelése.

Arthur viszonylag gyorsan beleszokott az európai csúcsfutball uraló szigorúságba, ám igazi brazilként persze kicsit zavarják a kötöttségek:

„A lényeg, hogy többet veszek részt a játék felépítésében a válogatottban, mint a Barcában. Ez a legnagyobb különbség. Tite több szabadságot ad nekem, hogy többet kereshessem a labdát. Nincs ilyen fokú szabadságom a Barcelonában. Ott többet kell játszanom a vonalak között, és mozdulnom kell a támadásokkal.”

– nyilatkozta a kilencszeres válogatott középpályás.

Arthur örülhet, ugyanis élveZI TApasztalt edzője, a közkedvelt szövetségi kapitány Tite bizalmát a számukra extrán fontos Copa előtt. A dél-amerikai kontinens torna házigazdája ugyanis Brazília lesz június 14. és július 7. között.