Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Brazília kivégezte Hondurast, az USA kikapott Venezuelától

Ma is folytatódtak a felkészülési mérkőzések, ahol már Brazília is pályára lépett Honduras ellen, ráadásul egy hetessel tömte ki ellenfelét. Az USA megszenvedett Venezuela ellen, Japán pedig nyert El Salvador ellen, ahogy Kamerun is Zambia ellen.

Forrás:  Jeferson Guareze / AFP

Brazília – Honduras: 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (9. 47.), Thiago Silva (13.), Coutinho (37. – büntetőből), Firmino (65.), Richarlison (71.) ill. –
Kiállítás: – ill. Quioto (29.)

Ahogy az várható is volt, Brazília sokkal jobb volt Hondurasnál Már a 9. percben megszerezték a vezetést Gabriel Jesus  fejesével. A 13. percben már kettővel mentek, amikor egy szöglet után Thiago Silva lőtt a hálóba. A 29. percben tíz emberre fogyatkoztak a hondurasiak Quioto azonnali kiállításával. A 32. percben megsérült Arthur, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. A 37. percben ráadásul egy tizenegyest is kaptak a brazilok, amit Coutinho értékesített. A második félidőben is folytatták a gólgyártást a brazilok. A 47. percben Gabriel Jesus duplázott, az 56. percben pedig Neres szerezte meg első gólját a válogatottban. A 65. percben Roberto Firmino neve is felkerült az eredményjelzőre, ahogy a 71. percben Richarlisoné is.

USA – Venezuela: 0-3 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Rondon (16. 36.), Savarino (30.)

Nem játszott jól az USA, és már az első félidőbe háromgólos hátrányba kerültek. A 16. percben a hazai kapus hatalmas hibájából szerzett vezetést Rondon, majd a 30. percben Savarino lőtte a hálóba a kapufáról elé pattanó labdát. A 36 percben pedig Rondon tudott duplázni. Az USA próbálkozott azért, de a helyzeteik nem mentek be, befejezéseik pontatlanok voltak. Venezuela a második félidőben már nem szerzett gólt, ahogy az amerikaiak sem.

Japán – El Salvador: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Nagai (19. 42.) ill. –

Japán egyértelműen uralta a meccset, ami nem is volt meglepetés. A 19. percben meg is szerezték a vezetést Nagai révén, aki a 42. percben duplázni tudott. A hazaiaknak a második félidőben is megvoltak a helyzeteik, de gólt már nem szereztek. El Salvadornak egyetlen kapuralövése volt az egész mérkőzésen.

Kamerun – Zambia: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ntep de Madiba (2.), Joel (71.) ill. Musonda (77.)

Zambia jobban játszott az első félidőben, a vezetést azonban Kamerun szerezte meg rögtön a 2. percben Ntep de Madiba révén. A második félidőt is a vezetéssel kezdték meg, majd egészen a 71. percig kellett várni a második góljukra, amit Joel szerzett. A 77. percben Zambia szépíteni tudott Musonda góljával, egyenlíteni pedig már nem tudtak.