Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Guedes gólja döntött, Portugália a győztes

Az Európa-bajnok Portugália nyerte a Nemzetek Ligája történetének első fináléját: Fernando Santos együttese egygólos sikert aratott a holland válogatott ellen.

A találkozó első érdekesnek mondható jelenete Bernardo Silva esése volt a portugálok tehetsége Virgil van Dijk és Daley Blind gyűrűjében került a földre az ellenfél tizenhatosánál, a bíró azonban nem jelzett, vissza sem nézte a történteket. A portugálok leginkább a szögleteikkel és a beadásaikkal veszélyeztettek, Bruno Fernandes rendre Cristiano Ronaldo, illetve az előre húzódó középső védők fejét kereste. Fernandes többször próbálkozott távoli lövésekkel is. Portugália játékába többször is hiba csúszott, Hollandia viszont körülményes volt, az ellenfél védői visszaértek a kontrákhoz.

A második játékrészben Ronald Koeman holland szövetségi kapitány Quincy Promes és Donny van de Beek becserélésével próbálta felpörgetni csapata játékát, ami némiképp sikerült is. A vezetést mégis Portugália szerezte meg, Bernardo Silva nagyszerű előkészítését követően Goncalo Guedes volt eredményes egy pompás kísérlettel Jasper Cillessen csak belekapni tudott a labdába. A folytatásban több gól nem született, így a kupa elhódításával Cristiano Ronaldo és csapata kvalifikálta magát a jövő évi Európa-bajnokságra.

Portugália Hollandia 1–0 (0-0).
Gólszerző: Guedes.