Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: az olaszok és a belgák is hibátlanok maradtak

A kedd esti órákban újabb mérkőzéseket rendeztek meg a 2020-as Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatának negyedik fordulóját, pályára lépett például a favoritok közül az olasz és a belga válogatott is…

I csoport

A Manchester United csapatában kegyvesztetté váló Romelu Lukaku félidőnkénti egy-egy góljával a vb-bronzérmes belga válogatott negyedik mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, a végeredményt pedig egy másik manchesteri légiós, a City-s De Bruyne állította be, míg a második helyen álló Oroszország egygólos győzelmet aratott Ciprus ellen.

Belgium – Skócia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lukaku (45+1., 57.), De Bruyne (90+2.) ill.

Oroszország – Ciprus 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Ionov (38.) ill.

A csoport állása

J csoport

Sokkal nehezebben hozta a kötelezőt az olasz válogatott, amely az első félidőben az AS Romában profiskodó Edin Dzeko találatával lépéshátrányba került a szívós bosnyákok ellen. A fordulást követően azonban Lorenzo Insigne egy szöglet után visszatett labdát kapásból tűzött a hálóba, majd a Napoli üdvöskéje a finisben egy remek elfutást követően gólpasszt vállalt a győztes találatnál. A másik két mérkőzésen egyaránt vendég siker született, így a finnek és az örmények követik a legközelebbről Roberto Mancini tanítványait.

Olaszország – Bosznia-Hercegovina 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Insigne (49.), Verratti (86.) ill. Dzeko (33.)

Görögország – Örményország 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Zeca (54.), Fortounis (87.) ill. Karapetian (8.), Ghazaryan (33.), Barseghyan (74.)

Liechtenstein – Finnország 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Pukki (37.), Kallman (58.)

A csoport állása