Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atletico: portugál csodagyereket szemeltek ki Griezmann helyére

Antoine Griezmann biztosan távozik a nyáron, az utána keletkező űrt pedig pótolni kell a támadósorban. A spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy ki az új kiszemelt a francia helyére.

Kép: Diario AS

Több spanyol médium, köztük a Mundo Deportivo is megírta: az Atletico Madrid a nyáron mindent megtesz majd a portugál Joao Felix megszerzéséért. A 19 éves portugál támadó üstökösként robbant be az előző szezonban: tavaly nyáron került fel hivatalosan is az első csapat keretéhez a Benficánál (akkor a Transfermarkt még csak 2 millió euróra becsülte az értékét), most viszont már minimum 70 milliót érhet. 20 gólt jegyzett az előző szezonban, közte egy mesterhármassal az Európa-liga kieséses szakaszában, valamint nem rég kezdőként debütált a portugál felnőtt válogatottban is.

A srác tehát piszkosul tehetséges, épp ezért komoly áldozatokat kellene hozni a megszerzéséért. Sajtóhírek szerint 120 millió euróba kerülhet, ami az Atletico szintjén kimagasló összegnek számít – persze Griezmann eladásából valószínűleg maradna rá pénz. Ezen felül pedig további érv az üzlet megköttetése mellett, hogy a két klub már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol, a Matracosok több játékost is “átküldtek” már korábban, hogy segítsék a lisszaboni csapatot. Ezen felül pedig olyanokat is be lehetne vonni az alkuba, mint Kalinic, vagy Correa – a Benfica sem járna rosszul.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy habár fél Európa sorban áll az ifjú Joao Felixért, a támadó még mindig csak közel 50 felnőtt mérkőzésen van túl karrierje során. Ilyen sok pénz pedig egy nagyon kockázatos befektetésre utal az ő esetében, de hát a potenciál kétségtelenül megvan benne.