Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fernando Torres bejelentette visszavonulását – hivatalos

A korábbi Liverpool, Chelsea és Atletico Madrid csatár 35 évesen akasztja szögre a stoplist. 

Forrás: AS

Fernando Torres hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. A 35 éves spanyol csatár jelenleg a japán bajnokságban játszik a Szagan Toszun csapatában. Visszavonulását Torres a közösségi média oldalain jelentette, ahol elmondta, hogy egy sajtótájékoztató keretein belül elmagyarázza majd döntése okait.

“Köszöntök mindenkit! Azért teszem közzé ezt a posztot és videót, mert valami nagyon fontosat kell bejelentenem. 18 izgalmas év után most jött el az idő, hogy pontot tegyek a profi futball karrierem végére. Jövő hét vasárnap Japánban, Tokióban egy sajtótájékoztatót tartok, ahol elmagyarázom a részleteket és minden kérdésre válaszolok. Ott találkozunk!”

A spanyol csatár profi karrierje 18 évvel ezelőtt kezdődött az Atletico Madridban, amelynek akadémiáján is nevelkedett. Hat nagyon jó szezon után, 2007-ben igazolt a Liverpoolba, ahol négy év alatt 142 tétmérkőzésen 81 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. 2011-ben úgy döntött, hogy a Chelsea-ben folytatja karrierjét, ahol már nem tudott régi formájában futballozni, 2014-ben pedig kölcsön is adták az AC Milan csapatának, akik egy fél szezon után, 2015 januárjában végleg megvásárolták, de rögtön kölcsön is adták nevelőklubjának az Atletico Madridnak. Ekkor kezdődött Torres második időszaka Madridban. Másfél évig kölcsönben focizott náluk, amikor 2016-ban végleg megvásárolták. A hullámvölgyekkel teli időszaknak 2018-ban lett vége, amikor a csatár bejelentette hogy Japánba igazol. A trófeákat tekintve a Chelsea-nél Bajnokok Ligája és Európa-liga győztes lett, az utóbbit pedig az Atletico Madriddal is elhódította. Ezen kívül még egy angol FA-kupát is nyert a londoniakkal.

Torres a válogatottban is remekelt, hiszen a spanyolokkal 2010-ben világbajnok lett, 2008-ban és 2012-ben pedig Európa-bajnok.