Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: “próbáljuk meg Messi nélkül!”

A Copa America utolsó csoportkörében vasárnap este a meghívott Katar ellen sorsdöntő meccsre készülő argentin válogatott krízise kapcsán egyre több ismert személy mondja el véleményét, ezúttal az 1978-as vb-győztes csapat hőse is szót követelt magának…

Az egykori Valencia-sztár, Mario Kempes szokásához híven, markáns véleményen van Argentína legnagyobb klasszisa, Lionel Messi válogatottbeli szerepvállalása révén, aki azonban ezúttal nem szidta a Barca ikonját, mégis azt javasolta, hogy talán nélküle kéne próbálkozni a jövőben:

„Talán nem is lenne olyan rossz dolog egy hosszabb pihenő Messinek a válogatottnál. Sok éve nem tudjuk, hogyan lehetne Messit a legjobban használni, hogy a csapat igazi hasznára, javára váljon. Ugyanazt a történetet ismételjük minden nagy torna előtt, és nem lehet egy rendszert látni, vagy egy csapatot. Igazából semmi előrelépést nem lehet látni a válogatottnál.

A maga részéről Messi mindent megtett, hogy a nemzeti színekben nyerjen valamit, de nem sikerült, és mára a csapat egyértelműen tőle függ. Az argentin válogatott játéka jelenleg abból áll, hogy odaadják a játékosok Messinek a labdát, ez pedig egyértelműen az igazi arculat hiányát mutatja. Nem várhatjuk el tőle, hogy egyedül megold mindent, ráadásul ahogy telnek az évek, egyre inkább érzem, hogy kezd belefáradni.

Mi történne, ha kihagynánk a válogatottból Messit? Miért nem hagyjuk ki őt, és próbálunk meg nélküle felépíteni egy csapatot? Adjunk egy esélyt azoknak a játékosoknak, akik a klubjaikban szárnyalnak és ragyognak. Persze, tisztában vagyok vele, hogy nem fogunk még egy, vagy egy másik Messit találni, ezt nem is lehet, de felépíthetünk egy gárdát a világ legjobbja nélkül, amelynek van karaktere, arculata, stílusa. Lehet, hogy nem sikerül, de Messivel sem megy.”