Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: Hősiesen fordított és jutott fel a Mallorca – videóval

A spanyol másodosztály rájátszásának döntőjében a Mallorca megcsinálta a csodát a visszavágón, 2 gólos hátrányból tudott fordítani hazai pályán.

(forrás: laliga.es)

Hiába az odavágón kapott 2 gól és piros lap, a Mallorca csapata nem adta fel álmát, és az ellenfelét lefocizva jutott fel a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályába.

Már az első félidőben a hazai csapat vette kézbe az irányítást,  labdabirtoklásban és kapura lövésben egyaránt lekörözte ellenfelét és amíg a Mallorca szépíteni tudott, a Deportivo csapata csak nyomozta a labdát, kaput eltaláló lövés nélkül zárta a félidőt.

A második félidő sem alakult jobban a vendégek számára, hiába lett sokkal kiegyenlítettebb a mérkőzés, Salva Sevilla szabadrúgásból szerzett gólját követően Abdon Prats tudott betalálni a mérkőzés hajrájában, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva a Deportivo La Coruna együttesét, akik már a maradék időben nem tudtak a gólra válaszolni.

Ezzel pedig hivatalossá vált, hogy a Mallorca fog csatlakozni a már feljutó Osasuna és Granada együtteséhez, hogy újra megmérettessék magukat a spanyol élvonalban, váltva az idén kieső Girona, Huesca és a Rayo Vallecano csapatait.

Mallorca – Deportivo La Coruna : 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Budimir (21.) Sevilla (62.) Prats (83.) ill. –
Sárga lap: Sastre (51.), Reina (85.) Sevilla (89.) ill. Duarte (54.), Borja (56.) Pedro (78.) Simon (86.)
Kiállítás: – ill. –