Afrikai Nemzetek Kupája: Ziyech csapata továbbra is veretlen, izgulhat Elefántcsontpart – videóval

K. Tamás
K. Tamás
újságíró, 2019 június 29. 09:00

Teljesen nyílt verseny alakult ki az E-csoport továbbjutást érő helyeiért, miközben az Ajax húzóemberével felálló marokkói válogatott kapott gól nélkül vezeti csoportja tabelláját.

(forrás: as.com)

E-csoport:

Az E-csoport elsőségéért folytatott harcban Tunézia és Mali válogatottja nem bírt egymással. Hiába érkezett tökéletesen Mali középpályása, Samassekou csapata szögleténél, tíz perccel később Tunézia Kharzi szerencsétlenül megpattanó szabadrúgásával tudott válaszolni.

Tunézia – Mali: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Khazri (70.)  ill. Samassekou (60.)
Sárga lap: Skhiri (37.) Badri (42.) Chaalali (64.)  ill. Haidara (11.) Marega (59.) Samassekou (70.)
Kiállítás: – ill. –

D-csoport:

A D-csoport második fordulójában az Ajax támadója, Hakim Ziyech által vezetett marokkói válogatott Elefántcsontpart legyőzésével biztosította be magának a továbbjutást. Ezzel az eredménnyel bajba kerültek az elefántcsontpartiak, ugyanis a csoport másik mérkőzésén Namíbia legyőzésével, már a csoport második helyére jött fel a dél-afrikai válogatott.

Marokkó – Elefántcsontpart: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: En Nesyri (23.)  ill. –
Sárga lap: El Ahmadi (69.)  ill. Coulibaly (59.)
Kiállítás: – ill. –

Az első félidő kiegyenlítettsége után Dél-Afrika átvette az irányítást a második jétékrészben Namíbia ellen. Habár a 36. percben volt már egy veszélyes helyzetük, amit a kapus bravúrral védett, a 68. percben már ő sem tudott segíteni, amikor egy szöglet után Bongani Zungu fejelt védhetetlenül a hálóba. Namíbia továbbra sem tudott pontot szerezni tornán, míg Dél-Afrika ezzel a győzelemmel felzárkózott Elefántcsontpart mögé a harmadik helyre a tabellán.

Dél-Afrika – Namíbia: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Zungu (68.)  ill. –
Sárga lap: Zwane (79.)  ill. Starke (47.) Horaeb (71.) Hotto (87.)
Kiállítás: – ill. –