Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: A brazilok szerint Messit csak lelassítani lehet!

Magyar idő szerint szerda hajnalban (02:30-kor, Tv: Sport 1) játssza a Copa América csúcsmeccsét, Brazília és Argentína. Az elődöntő előtt megtartották az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatókat is felek. A ‘selecao’ kapitánya, Tite egy szervezett argentin válogatottra számít, kiemelve Lionel Messi szerepét.

 

(Kép: as.com)

“Azt gondolom, Argentína esetében nem csak egyéniségekről kell beszélnünk. A torna előrehaladtával egyre inkább megjött az önbizalmuk, és csapatként fejlődtek.” – Kezdte Tite, majd ezt követően kitért Lionel Messire.

“Amikor csapatként jobb vagy, akkor az egyéni képességek is jobban kijönnek. Nekik  ott van Lionel Messi, aki szerintem megállíthatatlan. Egy dolgot tehetünk, megpróbáljuk lelassítani őt.” – Folytatta a brazil kapitány, hozzátéve, hogy azért az egyéni képességek terén ők is jól állnak, hiszen Philippe Coutinho, David Neres vagy Roberto Firmino játéka szintén képes eldönteni egy-egy meccset.

Az 58 esztendős szakember szerint egy dolog viszont egyértelműen Brazília mellett szól: “A szurkolóinktól olyan támogatást kaphatunk, amely mindannyiunkat megerősíthet. Belo Horizonte (a meccs helyszíne az ottani Mineirao stadion – a szerk.) mindig is olyan hely volt, ahol a válogatottat egész egyszerűen imádják a drukkerek. Jobban, mint mondjuk Porto Alegrében, azon a részen, ahol születtem.”