Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: megvédte címét az amerikai válogatott, Rapinoe a döntőben is betalált

Az Amerikai Egyesült Államok női csapata négy évvel ezelőtti sikerét követően a franciaországi világbajnokságot is megnyerte – Alex Morgan és társai kétgólos győzelmet arattak a hollandok elleni fináléban.  

Az összecsapáson a torna során először fordult elő az, hogy az amerikai válogatott nem tudott betalálni az első negyedórában – igaz, a címvédő ez idő alatt is veszélyesebben futballozott, az utolsó passzok azonban rendre pontatlanok voltak. Az első játékrészben a hollandok kapusa, Sari van Veenendaal többször is bravúrral hárított, például Sam Mewis fejesénél vagy éppen Morgan kiváló lövésénél. Hollandia leginkább pontrúgással, illetve egy kiugratással veszélyeztetett, ám nem tudtak túljárni a vb egyik legjobb kapusának, Alyssa Naehernek eszén.

A második félidőt szintén az Egyesült Államok uralta, ez a 61. percben mutatkozott meg az eredmény állásában: ekkor a bombaformában lévő Megan Rapinoe használta ki a Morgan-buktatást követő büntetőt. A vezető találat egyértelműen megfogta a hollandokat, nyolc perccel később ugyanis már kettővel ment az amerikai válogatott: a fiatal Rose Lavelle duplázta meg az előnyt. A hajrában az Egyesült Államok több veszélyes támadást is vezetett, az előny birtokában azonban a koncentráció alábbhagyott. A mérkőzés végére a legendás Carli Lloyd is beállt csereként.

A 2019-es női világbajnokságnak három gólkirálya is lett: Alex Morgan, Megan Rapinoe és az angol Ellen White egyaránt 6 találattal zárta az eseményt. Az amerikaiak történetük során a negyedik világbajnoki címüket aratták. Érdekesség, hogy Jill Ellis kétszeres világbajnoknak mondhatja magát szövetségi kapitányként, ugyanis négy évvel ezelőtt is ő irányította az együttest – erre korábban még nem volt példa. A torna legjobb játékosának járó díjat Rapinoe kapta.

Amerikai Egyesült Államok – Hollandia 2–0 (0-0).
Gólszerzők: Rapinoe (büntető), Lavelle.