Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: nincs meglepetés, Brazília nyerte a kontinenstornát

A házigazda brazil válogatott kétgólos különbségű győzelmet aratott Peru ellen a Copa América fináléjában, amelyet a Maracana Stadionban rendeztek meg.  

Az összecsapást a brazilok óriási lendülettel kezdték, ennek az első negyedóra végén lett meg az eredménye: Gabriel Jesus nagyszerű elfutását és beadását követően Everton volt eredményes egy kapáslövéssel. Az első játékrész végén a peruiak büntetőhöz jutottak Thiago Silva kezezése miatt, a rutinos csapatkapitány, Paolo Guerrero ki is használta a lehetőséget. A szünetben mégis brazil vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek, ugyanis a Manchester City támadója, Jesus az előkészítése után maga is betalált az ellenfél kapujába.

A második félidőben szintén Jesus került reflektorfénybe, ezúttal viszont azért, mert begyűjtötte a második sárga lapját, így Brazília emberhátrányba került az utolsó bő 20 percre. Az ellenfél megfogyatkozását Peru nem tudta kihasználni, sőt a végén a Selecao is tizenegyeshez jutott: ezt Richarlison vágta a kapuba.

A brazil válogatott története során kilencedik alkalommal diadalmaskodott a dél-amerikai kontinensen, ráadásul ezúttal hazai közönség előtt. A Tite által irányított együttes legnagyobb sztárjának, Neymarnak a hiányát sem érezte meg a nyári tornán.

Brazília – Peru 3–1 (2-1)
Gólszerzők: Everton (15.), Jesus (45+3.), Richarlison (90. – büntetőből), ill. Guerrero (44. – büntetőből)
Kiállítva: Jesus (70.)