Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: a Honvéd is simán győzött

A csütörtöki napon kezdetét vette az Európa-liga selejtezője a magyar csapatok számára, a Debrecen és a Fehérvár sikere után az esti órákban a Budapest Honvéd csapata is pályára lépett…

A Budapest Honvéd csapata átmeneti otthonában, az újonnan átadott Illovszky-stadionban látta vendégül litván ellenfelét az idénybeli első nemzetközi mérkőzésén. A kispesti gárda élére kinevezett olasz szakember, Giuseppe Sannino ezen a találkozón mutatkozott be tétmeccsen a csapat kispadján. A tar mester debütálása nem sikerült rosszul, ugyanis félidőnkénti egy, ill. két találattal a Honvéd biztosnak tűnő előnyből várhatja a visszavágót. Az első felvonásban a fiatal Banó-Szabó Bence talált be, a szünet után David N’Gog növelte az előnyt, majd Gazdag Dániel büntetőből tudott eredményes lenni, hajrában pedig egy tizenegyest elhibázott, ami már csak azért is lehet aggasztó, mert a hosszabbítás perceiben a Zalgiris szépíteni tudott, így még nem lefutott a visszavágó, bár kétségkívül a Honvéd előnyös helyzetből várhatja a vilniusi 90 percet.

Európa-liga, 1. selejtezőkör (odavágó)
Budapest Honvéd – Zalgiris Vilnius 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Banó-Szabó (32.), N’Gog (55.), Gazdag (69. – büntetőből) ill. Uzela (90+2.)

Budapest Honvéd: Levkovic – Lovric, Kamber, Batik, Kovács – Heffler, Kukoc (Uzoma 74.), Gazdag, Banó-Szabó (Kis 83.) – N’Gog (Cipf 70.), Moutari. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön, 19 órától játsszák a litván együttes otthonában.