Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: erős ellenféllel döntetlenezett a DAC – videóval

A magyar csapatok mellett a felvidéki FC DAC 1904 gárdája is érdekelt volt az Európa-liga selejtezőjének csütörtöki játéknapján, a dunaszerdahelyiek lengyel ellenfelük személyében rögtön egy igen komoly vetélytársat kaptak…

Kiegyenlített és küzdelmes csatában vette kezdetét a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) elmúlt kiírását a második helyen záró FC DAC 1904 első 2019-es nemzetközi mérkőzése közel 10 ezer néző előtt. Szokás szerint három magyar játékos kapott helyet Hyballa mester kezdőcsapatában. Az első félidő hajrájában gyors gólváltás történt a felek közt, miután a vendégek egy Kruzliak lábán balszerencsésen megpattanó lövés jóvoltából szereztek vezetést, a lesipuskás Marko Divkovic pedig az ötös előteréből piszkált be egy lecsorgó labdát. A második játékrész során a Kalmár Zsolt vezérletével DAC valamivel többet próbálkozott, de vendégek biztosan őrizték meg a döntetlent a hármas sípszóig, így a szerdahelyiek képtelenek voltak előnyt szerezni a visszavágóra.

Európa-liga, 1. selejtezőkör (odavágó)
FC DAC 1904 – MKS Cracovia Kraków 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Divkovic (44.) ill. Kruzliak (40. – öngól)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Satka, Kruzliak, Davis (Blackman 60.) – Vida M. – Cmelik, Ronan, Kalmár, Vida K. (Taiwo 70.) – Divkovic (Ramirez Matheus 82.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön, 19 órától játsszák Krakkóban.