Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sztárjátékosait felvonultatva győzött simán a Manchester City – Videóval

A hongkongi Kitchee csapatával mérkőzött meg az angol bajnokság (Premier League) bajnok csapata, és nem történt meglepetés, simán győzedelmeskedtek szerényebb erőket felvonultató ellenfelük ellen.


Kitchee – Manchester City 1-6 (0-3)
Gól: Chun-Law (85′) ill. D. Silva (14′), Sané (40′ 55′), Sterling (43′), Touaizi (80′), Pozo (88′)

A Manchester City kezdője akár egy angol bajnoki találkozón is megállná a helyét, ott volt a kezdőben David Silva, Leroy Sané, Sterling, Bernardo Silva és több meghatározó játékos is. A gólok sorát David Silva nyitotta meg, majd betalált Sané is két alkalommal, Sterling is megrúgta a saját gólját, a fiatal spanyol támadó, Touaizi is szerezett egy találatot, a végeredményt pedig Pozo állította be. A hazaiak egyetlen gólját, Chun-Law jegyezte. Érdemes kiemelni Kevin De Bruyne játékát, aki habár nem szerzett gólt, de remekül muzsikált, és Raheem Sterlingét is, aki gólja mellett két gólpasszt is kiosztott. Guardiola csapatának számára azonban ez nem egy igazi felmérő volt, azt viszont kijelenthetjük, hogy fizikálisan mindenképp megfelelt számukra ez a mérkőzés, és ki is hajtották magukat a játékosok, ahogy azt a spanyol szakember elvárta tőlük.

A Manchester City következő felkészülési mérkőzése július 27-én lesz, a Japán első osztályú Yokohama Marinos csapata ellen.