Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: De Jong kedvéért megalázták az egyik sajátnevelést

Ez a Barca már nem az a Barca, amely volt akár öt, tíz, vagy tizenöt éve. A sikerek nem maradnak el, és még mindig a csapat keretének tagja a történelem talán legjobb játékosa, Lionel Messi. Azonban néha ennél a klubnál is az üzleti érdekek diktálnak.

Carles Alena a minap egy interjúban lebbentette fel a fátylat a nagyszerű holland játékos, Frenki De Jong érkezéséről. Az Ajax középpályás leigazolásának úgy tűnik, hogy mégsem mindenki örült annyira Barcelonában. A tehetséges játékos ugyanis azt a 21-es mezszámot kapta, amit eddig Alena birtokolt, ám utóbbitól azt az illetékesek gond és kérdés nélkül elvették. Lévén De Jong még a szerződésébe is rögzítette, hogy ezt a számot kívánja majd hordani a hátán.

„Az az igazság, hogy nagyon rosszul éreztem magam, mert a klub még csak üzenetet sem küldött nekem, hogy változtassak. Ezek olyan dolgok, amelyen néha megtörténnek ebben a klubban is, de nem értem. Megígérték De Jongnak, hogy viheti az 21-es számot, anélkül, hogy először megkérdeztek volna. Az első napon nagyon alázatos módon elmagyarázta, hogy a 21-es számára nem csak a sportszempont volt, hanem szentimentális választás is, én eddig nyilvánvaló módon úgy döntöttem, hogy ezt a számot gondolkodás nélkül át is adom neki.”

– füstölgött a 21 esztendős középpályás, akit eztán a 19-es mezben kell keresni a pályán.