Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Valverde Griezmannékat ünnepli Iniestaék legyőzése után

Tegnap a várakozások szerint győzte le az FC Barcelona a japán testvércsapatát, a volt Barca-kedvenceket felvonultató Vissel Kobét. A katalánoktól többek között pályára lépett a két új nyári igazolás, Antoine Griezmann és Frenkie De Jong is.

Ugyan Griezmann és De Jong sem nyújtott kimagaslót, az Andrés Iniestat, David Villat és Sergi Sampert is felvonultató Kobe ellen, de vezetőedzőjük elégedett volt teljesítményükkel. Természetesen Ernesto Valverde tisztában van vele, hogy ezzel az elképesztően megerősített kerettel az új szezonban robbantania kell. Magyarán már nem lesz elég a bajnoki cím, 2015 után újra a Camp Nou-ba kell kerülnie a Bajnokok Ligája trófeájának is. Ehhez pedig fontos a bizalom, még ha egyelőre nem is igazán találják a helyüket az új fiúk:

„Jó játékosok mindig megértik egymást a pályán. Reméljük, hogy minden működni fog. Az igazság az, hogy Griezmann sok dolgot adhat majd nekünk, előre és hátra játékban is. Nagyon gyors labdával és mindig felfelé néz. De Jongot ezen alkalommal megpróbáltam középen is játszatni, mert mindent látni akarok tőle.”

– elemezte játékosai helyzetét, a sokat kritizált tréner.

A Barcelona következő mérkőzése a felkészülés jegyében, az Arsenal ellen lesz. Az időpont augusztus 4. lesz.