Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emirates-kupa: elbukott a házigazda Arsenal a Lyon ellen – videóval

Az Arsenal által évenként megrendezett nyári felkészülési labdarúgótornán, az Emirates-kupán a házigazda az Olympique Lyonnal találkozott. Bár jól kezdték a találkozót az angolok, a franciák végül megfordították az eredményt, és meg is nyerték a mérkőzést. 

Forrás: Olympique Lyon Twitter

Az első félidő egyértelműen az Arsenalé volt. A 22. és a 31. percben Mkhitaryan próbálkozhatott, és lövései remekül is tartottak a kapu felé, de végül mindkét helyzetet bravúrral védte Lopes. A 35. percben azonban már ő sem menthette meg csapatát a góltól, és az angolok megszerezték a vezetést. Mkhitaryan most középre adta a labdát, amit Aubameyang kapásból lőtt védhetetlenül a hálóba.

A második játékrészben már feléledt a Lyon, és a 67. percben ki is egyenlítettek. A jobb szélről Depay ívelte be a labdát, amit a csereként beálló Moussa Dembele fejelt végül a hálóba. A 74. percben Martinelli is betalált, de ezt végül a játékvezető érvénytelenítette les miatt. Egy perccel később azonban egy kiváló indítás után Dembele hagyta ott a védőket, majd a kapus mellett talált a hálóba, ezzel megszerezve a vezetést és a győzelmet is a csapatának.

Arsenal – Lyon: 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Aubameyang (35.) ill. Dembele (67. 76.)
Sárga lap: – ill
Kiállítás:
ill
https://www.youtube.com/watch?v=tWuZCnyrmzo