Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban köthet ki az Ajax húzóembere – sajtóhír

A nemzetközi sajtóértesülések szerint az Ajax Amszterdam tapasztalt játékosa előrehaladott tárgyalásokat folytat egy olasz élvonalbeli (Serie A) csapattal…

A holland Voetbal Zone az olasz Gazzetta dello Sportra hivatkozva említi meg, hogy az Ajax rutinos középpályása, Lasse Schöne az évek óta olasz első osztályú bajnokság második feléhez tartozó Genoa gárdájához készül szerződni.

Nem titkoltan a genovai gárda élére a nyári szünetben kinevezett vezetőedző, Aurelio Andreazzoli legalább egy rutinos játékost szeretne szerződtetni a középpályára, ezért merült fel korábban az AC Milant szolgáló Lucas Biglia leigazolásának lehetősége, akivel azonban egyelőre nem sikerült tető alá hozni a megállapodást.

Schönével viszont a hírek szerint jól haladnak az egyeztetések, hiszen a lapok már arról írnak, hogy közel állnak a hivatalos bejelentéshez. A 33 esztendős dán válogatott középpályás 2012-ben a NEC Nijmegen gárdájától szerződött az Ajaxhoz, amely színeiben hét év alatt 286 tétmeccsen 64 találatot szerzett. A karmester vezetőszerepét mutatja, hogy a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelő, s első sorban fiatalokra épülő gárdában is komoly szerep jutott neki 51 hivatalos mérkőzésen való pályára lépésével.

A Genoa gárdája a Serie A elmúlt szezonjában a 20 csapatos mezőny utolsó bennmaradó, 17. helyén zárt, kizárólag jobb egymás elleni eredményének köszönhetően őrizte meg élvonalbeli tagságát az Empoli csapatával szemben, ám az edzőváltást követően céljuk nem titkoltan a középmezőny elérése lehet az új idényben.