Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: “Pusztán nevekkel még nem nyertél semmit!”

A “matracosok” a mexikói Atlético San Luis ellen (2-1-es győzelem) magyar idő szerint szombat este lejátszották utolsó előtti felkészülési mérkőzésüket. Még a találkozót megelőzően Diego Simeone kitért újjáalakuló csapatára, és az elvárásaira.

(Kép: )

“Kezdjük azzal, hogy ezt a mostani csapatot nem lenne fair a korábbi évek Atléticójához hasonlítani! Idő kell még ahhoz, hogy eljuthassunk arra a szintre, de a célunk egészen egyértelmű!” – Idézi Simeonét az As című sportnapilap.

“Most azon dolgozunk, hogy mind egyénileg, mind csapatként jobbak legyünk. Erről szól a felkészülés, és arról, hogy az újakat beépítsük a csapatba. Majd ha vége lesz a szezonnak, meg tudjuk mondani egyértelműen, hogy elértünk-e arra a szintre, ahová akartunk jutni?! Azt is meg fogom mondani, hogy ez volt e az utóbbi évek legjobb Atléticója, vagy sem!” – Folytatta az argentin tréner, aki azért hű maradt önamgához is az alábbi mondattal.

“Nevekkel még nem nyerhetsz. A teljesítményeddel már nyerhetsz, és azzal, hogy a játékosok pontosan értik azt, hogy mi a legjobb a csapat számára.” – Utalt ezzel Siemone arra, hogy Joao Felix, Kieran Trippier, Mario Hermoso, Felipe, Marcos Llorente, Hector Herrera, Ivan Saponjic és Renan Lodi érkezésével a “matracosok” miképpen lesznek képesek betölteni az Antoine Griezmann, Filipe Louis, Diego Godin, Juanfran, Lucas Hernández és Rodri távozásával keletkező űrt.

A felkészülésből az Atléticónak még egy Juventus elleni találkozó van hátra (augusztus 10.), majd augusztus 18-án a Getafe ellen a Wanda Metropolitanoban kezdődik az új idény.