Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mészárlást rendezett a Benfica a Szuperkupában! – videóval

Nem indult jól az új szezon a Sporting CP számára, avagy a lisszaboni zöld-fehérek egy a pályán kiegyenlített, de a gólok tekintetében csúfosan végződő városi rangadóval nyitották a 2019/20-as évadot.

Fantasztikus este van Pizzi és Rafa Silva háta mögött. A két középpályás ugyanis egymást kiszolgálva jegyzett három gólt és három gólpasszt. Ha szimplán a statisztikákat és a meccs képét nézzük, akkor nem sok különbséget találunk a két csapat között, miközben az eredmény teljesen mást sugall. A Benfica sokkal élesebb volt, és kihasználta az adódó lehetőségeket. Rafa Silva találatával a szünetben közte egy volt, a fordulás után azonban jött a zöld-fehér hideg zuhany.

Rafa Silva visszaadta a gólpasszt, így egy közeli lapos lövés után Pizzi is feliratkozott a gólszerzők közé. Grimaldo szabadrúgásból volt eredményes, Pizzi pedig egy újabb szép akció végén végérvényesen eldöntötte a serleg sorsát. A Sporting CP vesszőfutásának azonban itt még nem volt vége. A 89. percben Doumbia jutott a kiállítás sorsára, ráadásul még Chiquinho is bekotort egyet a hajrában. A Benfica kiütötte városi riválisát, és be is érte az örökraglistán, melyet a Porto vezet 21 elsőséggel toronymagasan. A két lisszaboni klub 8-8 serleget tud felmutatni.

Portugál Szuperkupa

Benfica – Sporting CP 5:0 (1:0)
G: R. Silva (40.), Pizzi (60., 75.), Grimaldo (64.), Chiquinho (90+1.) ill. –
Kiállítva: – ill. Doumbia (89.)