Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: hajrában lőtt góllal nyert a Porto orosz ellenfele ellen – videóval

Folytatódott az Bajnokok Ligája harmadik selejtező köre. Az FC Porto szolid előnyt szedett össze a Krasznodar ellen, ahogy az Olympiakosz is a Basaksehir ellen. A Basel meglepetésre kikapott osztrák ellenfelétől, a Celtic pedig csak egy döntetlent ért el a román CFR Cluj csapata ellen, de az idegenbeli gólnak örülhettek. Igazi eséllyel csak a Rosenborg várhatja a visszavágót, és ha továbbmennek, akkor ők találkoznak a Fradi és a Dinamo Zagreb párharc továbbjutójával. 

Forrás: FC Porto Twitter

Krasznodar – FC Porto: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Sergio Oliveira (89.)
Sárga lap: Kambolov (28.) ill. Pereira (39.), Baro (49.), Corona (63.)
Kiállítás: – ill. –

Az első félidőben még sokkal jobban játszott a Porto, és csak a szerencsén, illetve a nagyon jól védekezésen múlott, hogy nem vezettek már több góllal a portugálok. A második játékrészben az oroszok feléledtek, de a Porto sem hagyta magát. Sokáig úgy tűnt, hogy 0-0 marad az eredmény, aztán a 89. percben a portugálok megszerezték a vezetést, amikor Sergio Oliveira fantasztikus gólt szerzett szabadrúgásból, és amivel a győzelmet is megszerezték.

https://www.youtube.com/watch?v=D2eWi6HupKs

Basaksehir – Olympiakosz: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Masouras (53.)
Sárga lap: Crivelli (2.), Visca (7.), Kahveci (21.), Clichy (32.), Vieira (76.) ill. Tsimika (36.), Valubena (73.), Bruno (87.)
Kiállítás: Kahveci (80.) ill. –

Valamennyivel jobban játszott a Basaksehir, de semmi nem jött nekik össze. Már a 15. percben ott volt a lehetőségük a gólszerzésre, de egy védő az utolsó pillanatban becsúszott a lövés elé, a 24. percben pedig a kapus állta útját a gólnak. Az 53. percben viszont az Olympiakosznak összejött a vezetés, miután Georgios Masouras közelről fejelt a jobb alsó sarokba. A törökök igazán pechesek voltak, mert hiába próbálkoztak, semmi nem ment be, a 80. percben Kahvecit második sárgával kiállították, a 92. percben pedig kihagytak egy tizenegyest is, így nem jött nekik össze az egyenlítés.

Basel – LASK Linz: 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Zuffi (87.) ill. Trauner (50.), Klauss (82.)
Sárga lap: Riveros (28.) ill. Michorl (26.)
Kiállítás: – ill. –

Nagyon rossz meccset hozott le a Basel, szinte esélye is alig volt az osztrák ellenfele ellen. A 34. percben azért betaláltak a svájciak, de ezt les miatt érvénytelenítették. A Linz az 50. percben szerezte meg a vezetést Trauner szöglet utáni fejesével, majd a 82. percben növelte előnyét Joao Klauss megpattanó lövésével. A 87. percben viszont szépíteni tudott a Basel Luca Zuffi révén, de így is egy nagyon nehéz visszavágó vár majd rájuk.

CFR Cluj – Celtic: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Rondon (28.) ill. Forrest (37.)
Sárga lap: Bordeianu (25.), Aurelio (34.), Susic (64.) ill. Mbombo (30.), Morgan (42.), Bitton (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Meggyűlt a baja a Celticnek a CFR Cluj csapatával, akik felvették a harcot a skótokkal. A vezetést is ők szerezték meg a 28. percben Mario Rondon találatával, de a 37. percben erre válaszolni tudott a Celtic James Forrest révén. A románok a második játékrészben sem hagyták magukat, de egy újabb gólt már nem tudtak szerezni, ahogy a skótok sem, így maradt a végeredmény.

Maribor – Rosenborg: 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Travares (70.) ill. Soderlund (50. 64.), Jensen (71.)
Sárga lap: Milec (6.), Philer (49.) ill. Adegbenro (23.), Jensen (89.)
Kiállítás: – ill. –

Egy igen eseménytelen első félidő után a másodikban beindultak a történések a Maribor és a Rosenborg összecsapásán. A vezetést a norvégok szerezték meg az 50. percben Soderlund találatával, aki a 64. percben duplázni is tudott. A 70. percben szépítettek a szlovének Travares révén, de erre is tudtak válaszolni a norvégok, hiszen mindössze egy perccel később Jensen a csapata harmadik, és egyben utolsó gólját is megszerezte. A Rosenborg jó esélyekkel várja a visszavágót, és ők lehetnek a Fradi ellenfele,ha összejön a magyar klubnak a továbbjutás.