Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új klubja Lukaku érkezését – HIVATALOS

Már eddig is biztosra lehetett venni, de mostanra vált hivatalossá, hogy a belga válogatott középpályás, Romelu Lukaku az Interbe igazolt. 

Forrás: meridiano.com

Az olasz bajnokságban szereplő Inter hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták Romelu Lukakut a Manchester Unitedből. A belga támadó öt évre írt alá, így szerződése 2024. júniusáig szól majd. Hivatalos információ nincs az átigazolási díjáról, de az olasz és az angol sajtó szerint is 65 millió eurót fizettek érte az MU-nak, amelyhez később maximum 12 millió euró bónuszt adhatnak hozzá különböző feltételek teljesülése esetén.

A 26 éves csatár nagyon örül, hogy végre sikerült lezárniuk az üzletet:

“Az Inter volt az egyetlen hely, ahová menni akartam, mert ez a klub nem való mindenkinek. Azért jöttem ide, hogy visszasegítsem a csapatot Olaszország és Európa trónjára.”

Lukaku az Anderlecht utánpótlás csapataiban kezdte karrierjét, majd két évvel azután, hogy bekerült a felnőttek közzé, leigazolta a Chelsea. Itt többször kölcsön adták, először a West Bromnak, majd az Evertonnak, akik 2014-ben végül végleg megvásárolták. Három szezont játszott le Liverpoolban, majd 2017-ben 85 millió euróért szerződtette a Manchester United, ahol összesen 96 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 42 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.