Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dybalát kritizálta Rio Ferdinand

Paulo Dybala nyári klubváltása meghiúsult, legalábbis az argentin támadó nem lett a Manchester United labdarúgója. Ennek örül a vörös ördögök korábbi kiváló védője Rio Ferdinand, aki gondolatait ki is fejtette a Daily Starnak. 

A korábbi 81-szeres angol válogatott védő úgy véli, hogy a vörös ördögöknek egy vezér kell, Díbala pedig nem az – „Az elmúlt esztendőkben sok játékos elutasította a Manchester Unitedbe való érkezésének lehetőségét. Valahol egy másik lehetőséget választottak. De azt nem tudom, Dybalának hogyan volt bátorsága ahhoz, hogy lerázza őket, amikor a Juventusban a padon ül. Inkább el kellene kezdenie focizni. Talán azt gondolja: ’A Bajnokok Ligáját akarom, vagy ülni fogok a padon. Inkább ezt tenném, mint hogy a Manchester Unitedben játsszam’. Nos, én örülök annak, hogy nem jött, mert nem rendelkezik azokkal a megfelelő ásványi anyagokkal, amelyeket látni akarok egy Manchester United játékosban! Egy olyan valakit szeretnék, aki azt gondolja: ’A Manchester Unitednek vissza kell térnie egy top csapat szintjére, és én szeretnék lenni a katalizátor’. Ez egy olyan típusú személyiség, aki az ajtón keresztül akar bejönni.”

A Dybala-transzfer a hírek szerint már igen előrehaladott stádiumban volt, mikor meghiúsult, a Juventus, illetve vagy maga az érintett visszalépett. A hírekből több verziót is halottunk. Az argentin támadó 25 esztendős, és a 2017/18-as szezonban mutatott kiemelkedő teljesítményét – 46 meccs 26 gól és 7 gólpassz – nem tudta átmenteni a mögöttünk álló évadra, amikor is már Cristiano Ronaldo is a torinóiak játékosa volt. Paulo a padra szorult, játékpercei jelentősen lecsökkentek, és bár 42 meccsen lehetőséget kapott, azokon mindössze 10 gólig és 5 gólpasszig jutott.

Ronaldo a karaktergyilkos? A kérdést már sokan felvetették. Gonzalo Higuaín, vagy éppen Karim Benzema is hasonló cipőben járt a portugál mellett, aki klasszisával, tudásával, gólérzékenységével, mások szerint önzőségével leépítette a körülötte játszó gólfelelősök nimbuszát.

Vajon Maurizio Sarri keze alatt változik valami? A koffein és dohányfüggő szakember harmóniát tud ültetni a két kiváló játékos közé? Erre a 2019/20-as idény ad majd választ, mivel nagyon úgy fest, hogy Dybala marad a Juventus labdarúgója. Ha csak a PSG…

Végezetül pedig egy kis Old Trafford körkép a piaczárás és a Premier League rajtja után.

Érkezők: Harry Maguire (Leicester City – 87 millió), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace – 55 millió), Daniel James (Swansea City – 17 millió).

Távozók: Antonio Valencia (LDU Quito – ingyen), Ander Herrera (PSG – ingyen). Romelu Lukaku (Inter – 65+12 millió)