Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gündogan szabályváltoztatást akar, Guardiola ironikusan beszélt a videóbíróról

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) második fordulójának rangadóján a címvédő Manchester City a Tottenham Hotspur együttesét fogadta. A találkozó 2–2-es döntetlennel ért véget, méghozzá a tavaszi Bajnokok Ligája-párharchoz hasonlóan úgy, hogy az utolsó percekben videóbírós döntéssel vonták vissza a hazaiak győztes találatát. 

Gabriel Jesus gólját azért érvénytelenítette a VAR és Michael Oliver játékvezető, mert a beívelt szögletet követően Aymeric Laporte kézzel ért a labdához, még ha nem is szándékosan – az új szabály értelmében tehát jó döntés született, hiszen az előkészítés kézzel történt. A manchesteriek német válogatott középpályása, Ilkay Gündogan a közösségi oldalán kritizálta a kezezéssel kapcsolatos előírást.

„Nagyon kemény volt a videóbíró mai döntése. Szóval ha egy támadó kezéhez hozzáér a labda, azonnal az ellenfél jöhet szabadrúgással? Akkor is, ha semmi szándékosság nem volt az eset során? Védekezésben viszont elfogadható az ugyanilyen kezezés? Ez csak a támadó csapat hátrányára válhat. Véleményem szerint ezen a szabályon változtatni kellene” – írta Twitter-bejegyzésében a 28 éves futballista.

Az összecsapás első félidejében Pep Guardiola fiait szintén kedvezőtlen döntés sújtotta, amikor egy sarokrúgás közben a Spurs támadója, Erik Lamela mindkét kezét használva a földre taszította a fejelni igyekező Rodrit. Az égszínkékek menedzsere nevetve így kommentálta az esetet:

Tizenegyest kellett volna ítélni, ez egyértelmű. Lamela a földre tiporta Rodrit. Valószínűleg éppen kávészünetet tartottak a videóbírói szobában.

A megfogalmazott kritikáknak valószínűleg semmilyen következménye nem lesz – ha csak nem büntetést szab ki a szövetség. Az mindenesetre kijelenthető, hogy Angliában a videóbíró korántsem tökéletes…