Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a szünetben még hátrányban volt, a hajrában fordított a Dortmund

A német élvonalbeli bajnokság második fordulójának péntek esti találkozóján a Borussia Dortmund 3–1-es győzelmet ért el a Köln otthonában. 

A Köln ebben a szezonban először lépett pályára hazai pályán, mindezt friss feljutóként, a másodosztály bajnokaként. A nagyszerű hangulatban megrendezett összecsapáson a Dortmund a 29. percben egy szöglet után hátrányba került, Dominick Drexler volt eredményes a Kecskések részéről. A szünetben Achim Beierlorzer alakulata megőrizte előnyét, sőt sokáig a második játékrészben is úgy tűnt, pont, pontokat fognak szerezni a bajnoki címre pályázó sárga-feketék ellen. A vendégek a 70. percben törték meg a jeget, ekkor az idényt kiváló formában kezdő Jadon Sancho lőtte ki a hosszú sarkot. A három pontot érő találatot a 86. minutumban a csereként beálló Achraf Hakimi jegyezte, de a lefújást megelőzően Paco Alcácer is eredményes volt egy kontratámadás végén, méghozzá Sancho előkészítéséből.

A Dortmund két fordulót követően hat pontjával a tabella élén áll, míg a Köln két vereséggel kezdte a 2019–2020-as kiírást – előbbi az Union Berlin, utóbbi a Freiburg otthonába látogat a harmadik játékhéten.

Köln – Borussia Dortmund 1–3 (1-0).
Gólszerzők: Drexler, ill. Sancho, Hakimi, Alcácer.

A hétvége további programja:

Szombat
15:30 Augsburg – Union Berlin
15:30 Düsseldorf – Leverkusen
15:30 Hoffenheim – Werder Bremen (Sport 1)
15:30 Mainz – Mönchengladbach
15:30 Paderborn – Freiburg
18:30 Schalke – Bayern München (Sport 1)

Vasárnap
15:30 Leipzig – Frankfurt (Sport 1)
18:00 Hertha – Wolfsburg (Sport 1)

A bajnokság állása: