Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: a Liverpool nem kegyelmezett, hármat vágott az Arsenalnak

Az angol élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójának szombat esti mérkőzésén a Liverpool hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott az Arsenal ellen. 

A Bajnokok Ligája címvédőjének kellett egy kis idő az összecsapáson míg a tőlük megszokott játékot produkálták, így a vendégek többször is kontratámadást vezettek: leginkább a nyári igazolás, Nicolas Pépé veszélyeztetett, a befejezései azonban rendre gyengén sikerült. A francia támadó a Vörösök kirobbanthatatlan védőjét, Virgil van Dijkot is kicselezte, ilyenre 2018 márciusa óta nem volt példa a Premier League-ben. Rajta kívül Pierre-Emerick Aubameyang próbálkozott egy emeléssel, a vezetést mégis a hazai gárda szerezte meg: a 41. percben Trent Alexander-Arnold szögleténél Joel Matip fejelte a kapuba a labdát. A második játékrészt Jürgen Klopp fiai abszolút uralták, Mohamed Salah duplázott: előbb tizenegyesből, később egy nagyszerű sprint végén volt eredményes. A hajrában a csereként beálló Lucas Torreira szépített az Ágyúsok részéről.

A Liverpool három forduló elteltével százszázalékos a bajnokságban, míg az Arsenal először hibázott ebben a szezonban – előbbi a Burnley, utóbbi pedig a Tottenham ellen mérkőzik a negyedik játékhéten.

Liverpool – Arsenal 3–1 (1-0).
Gólszerzők: Matip, Salah (2 – egyet büntetőből), ill. Torreira.

A hétvége további eredményei is programja:

Péntek
Aston Villa 2–0 Everton

Szombat
Norwich 2–3 Chelsea
Brighton 0–2 Southampton
Manchester United 1–2 Crystal Palace
Sheffield United 1–2 Leicester
Watford 1–3 West Ham

Vasárnap
15:00 Bournemouth – Manchester City (Digi Sport 1)
17:30 Tottenham – Newcastle (Spíler 1)
17:30 Wolvers – Burnley

A bajnokság jelenlegi állása: