Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nyert a Napoli, Ribéry gólzáporos meccsen debütált

Az olasz élvonalbeli bajnokság nyitófordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnoki címre pályázó Napoli egészen elképesztő, 4–3-as győzelmet aratott a Fiorentina otthonában. 

Az összecsapáson a kispadon kapott helyet a hazaiak két nyári igazolása, Kevin-Prince Boateng és Franck Ribéry, a vezetést viszont nélkülük is megszerezték a Violák: a Piotr Zielinski kezezése miatt megítélt tizenegyest Erick Pulgar váltotta gólra a 9. percben. A Napoli még a szünet előtt fordítani tudott, előbb Dries Mertens egyenlített egy kiváló lövéssel, majd később Lorenzo Insigne volt eredményes büntetőből. A fordulást követően a Fiorentina egalizált, ám nem örülhettek sokáig, ugyanis José Callejon szinte azonnal válaszolt a találatra. A 68. percben újabb fordulat következet be, amikor a csereként beálló Boateng ismét egyenlíteni tudott. Két minutummal később Insigne duplázott, ezzel kialakítva a végeredményt. Ribéry negyed órával a lefújást megelőzően állt be, érdemben viszont nem tudott hozzátenni Vincenzo Montella együttesének játékához.

Carlo Ancelotti fiai tehát a Juventus gárdájához hasonlóan a három pont begyűjtésével kezdték az idényt – a második játékhéten éppen a torinóiakkal találkoznak. A Fiorentina legközelebb a Genoa vendége lesz.

Fiorentina – Napoli 3–4 (1-2).
Gólszerzők: Pulgar (büntető), Milenkovic, Boateng, ill. Mertens, Insigne (2 – egyet büntetőből), Callejon.

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Parma 0–1 Juventus

Vasárnap
18:00 Udinese – Milan (Digi Sport 1)
20:45 Roma – Genoa (Digi Sport 1)
20:45 Cagliari – Brescia
20:45 Sampdoria – Lazio (Digi Sport 3)
20:45 Spal – Atalanta
20:45 Torino – Sassuolo
20:45 Verona – Bologna

Hétfő
20:45 Inter – Lecce (Digi Sport 1)