Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: visszafogott győzelemmel nyitott a Juventus a bajnokságban – videóval

Elindult a Serie A, azaz az olasz bajnokság 2019/20-as szezonja a Parma és az előző bajnok Juventus összecsapásával. Egyértelműen a torinóiak játszottak fölényben, de hiába próbálkozhatott több alkalommal is Cristiano Ronaldo, egy érdekes Chiellini gól döntött végül.

Forrás: Juventus Twitter

Bátran kezdett a Parma, helyzeteket is kidolgoztak, de a Juventus veszélyesebben játszott. Az első nagy ziccerük a 13. percben érkezett, ekkor Cristiano Ronaldo fejelt centikkel a kapu mellé. A 21. percben szöglethez jutottak a torinóiak, amiből meg is szerezték a vezetést. A beívelt labdát a kapus még kiütötte épp Douglas Costa, akinek a lövésébe Chiellini még beleért, így jutott a hálóba a labda. A Juve a gól után átvette az irányítást. A 29. percben Ronaldo majdnem meglőtte a másodikat is, de centikkel a kapu előtt gurult el a labda. A 35. percben a portugál egy nagyon szép csel után be is talált a hálóba, de hosszas videózgatás után végül visszavonta a jétékvezető a gólt. A szünet előtt már nem történt nagyobb esemény az első játékrészben.

A második félidőben is maradt a Juventus fölénye, de nem voltak igazán veszélyesek. A Parma az 54. percben állt a legközelebb a gólhoz, amikor Buno Alves jöhetett nagyon jó helyről szabadrúgással, de csak a sorfalat találta telibe. A 66. percben Ronaldo hatalmas lövést eresztett el, de a Parma kapusa hatalmas bravúrral védett. A portugál támadó ezután is többször próbálkozott, de semmi nem jött neki össze. A végére a Parma egy-egy szögletből veszélyeztethetett, de a gól nekik sem jött össze. A Juve így ha szolidan is, de meg tudta nyerni az első mérkőzését.

Parma-Juventus: 1-0 (1-0)
Helyszín: Ennio Tardini stadion (Parma) Vezette: Fabio Maresca
Gólszerzők: Chiellini (21.) ill. –
Sárga lap: Kulusevski (27.), Hernani (45.) ill. Khedira (53.), Bernardeschi (88.), Pjanic (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Parma: Sepe, Gagliolo, Alves, Iacoponi, Laurini, Barilla (Karamoh, 85.), Brugman (Grassi, 77.), Hernani, Gervinho, Kulusevski (Siligardi, 57.), Inglese. Vezetőedző: Roberto D’Aversa

Chelsea: Szczesny, De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira (Rabiot, 63.), Pjanic, Matuidi, Costa (Cuadrado, 71.), Ronaldo, Higuain (Bernardeschi, 83.). Vezetőedző: Maurizio Sarri