Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: végre újra nyert a DAC – videóval

A vasárnapi napon játszotta le a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hatodik fordulójában esedékes, idegenbeli fellépését a felvidéki FC DAC 1904 gárdája…

Az FC DAC 1904 csapata két győzelemmel kezdte az új szezont, azonban a legutóbbi három mérkőzését nyeretlenül vívta meg és csupán egyetlen pontot gyűjtött, volt tehát miért javítani Nyitrán. Honfitársaink közül Kalmár Zsolt sérülés miatt még mindig nem volt bevethető, Vida Máté kezdőként, Vida Kristopher pedig csereként az utolsó félórában kapott lehetőséget. Az első félidő hajrában történt gólváltás során Kostrna révén a DAC hamar válaszolni tudott, a második játékrész elején pedig az első találatnál gólpasszos, tavaly még éppen a Nyitrában szereplő Andrej Fabry maga tudott eredményes lenni. A fontos három ponttal a szerdahelyiek valamivel közelebb tudták zárkózni az egymás elleni ikszelő első két helyezetthez.

FC Nyitra – FC DAC 1904 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ristovski (37.) ill. Kostrna (39.), Fabry (57.)

FC DAC 1904: Jedlička – Koštrna, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis – Oravec, Vida Máté – Blackman, Fábry, Taiwo (Vida K. 61.) – Ramirez. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye