Távozott az AC Milan szélsője – HIVATALOS

Az AC Milan együttese a minap jelentette be, hogy kölcsönben megvált az új idényben még kevesebb lehetőségre számító uruguayi légiósától…

A Torino csapata 12 millió eurós vételi opcióval vette kölcsön az AC Milan együttesének létszámfeletti szélsője, a 26 esztendős Diego Laxalt játékjogát az olasz bajnokság (Serie A) jelenleg futó szezonja végéig.

Az uruguayi válogatott balszélső egy évvel ezelőtt 14+4 millió eurós üzlet keretein belül került a Rossonerihez a Genoától, és az elmúlt idényben 20 bajnoki mérkőzésen számoltak vele, ám az aktuális tervek szerint az újonnan kinevezett Marco Giampaolo vezetőedző nem számított volna rá kezdőként, így kölcsönadási lehetőséget kerestek neki. Végül a Torino lett a befutó több olasz csapat közül, miután a BL-induló Atalanta nem akarta átvállalni a játékos fizetését.

AC Milan – Transzfer térkép

Érkezők: Marco Giampaolo (edző – Sampdoria), Rafael Leao (Lille OSC – 30 millió), Franck Kessie (Atalanta – 24 millió), Theo Hernández (Real Madrid – 20 millió), Rade Krunic (Empoli – 8 millió), Ismael Bennacer (Empoli – 18 millió).
Távozók: Gennaro Gattuso (edző – ?),  Manuel Locatelli (Sassuolo – 10 millió), Andrea Bertolacci (? – ingyen), Riccardo Montolivo (? – ingyen), Ignazio Abate (? – ingyen), Cristian Zapata (Genoa – ingyen), Tiemoue Bakayoko (Chelsea – kölcsönből vissza), Patrick Cutrone (Wolverhampton – 16 millió), Diego Laxalt (Torino – kölcsönben).