Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: Celtic győzelem született az örök rangadón – videóval

A skót labdarúgó-bajnokság (Premiership) örök klasszikusát rendezték vasárnap kora délután a 4. fordulóban, ahol a Celtic győzött, ezzel 3 pontra megugrott ellenfelétől a bajnoki pontvadászatban.

forrás: Celtic FC twitter

SKÓCIA, Premiership – 4. forduló
Glasgow Rangers – Celtic 0-2 
(0-1)
Játékvezető: B. Madden, Helyszín: Ibrox Stadium (Glasgow)
Gólszerzők: ill. O. Edouard (32′), J. Hayes (90+3′)
Sárga lap: S. Arfield(90′) ill. J. Hayes (90+1′)
Kiállítva: J. Jones (90+7′) ill.

Mindkét fél 3-3 győzelemmel állt, a tabellát a Celtic vezette jobb gólkülönbségének köszönhetően. A találkozót a vendégek majdnem góllal kezdték, azonban Ryan Christie lövése elkerülte a kaput. Aztán ahogy megszokhattuk a nagy mezőnyharcé volt a szerep. A 32. percben viszont jött a “zöld-fehérek” vezető gólja, Johnston remek kiugratását követően, a gólfelelős Edouard higgadtan értékesíti a ziccert, 0-1! Az első játékrészre tehát vendég vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz küzdöttek a csapatok, nagyobb helyzetek kialakítása nélkül. A 77. percig kellett az első komolyabb lehetőségre várni a játékrészben, azonban Christopher Jullien lövését remekül védte Allan McGregor. A legvégén miután a Rangers kitámadott, Hayes révén bebiztosította győzelmét a Celtic, egy gyönyörű kontratámadást követően, 0-2!
A hazaiaknál még a ráadás 7. percében kiállították Jonest is brutális belépőjéért.