Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: nem született döntés a csúcsrangadón – videóval

Magyar idő szerint a vasárnapi, késő esti órákban rendezték meg az argentin bajnokság (Super Liga) óriási rangadóját, a Libertadores-kupa tavalyi döntőjének két résztvevője közti csörtét, a hírhedt Superclásicót…

A 2018-as, botrányos Libertadores-kupa-döntő visszavágója után 266 nappal csapott egymással újra Argentína két ősi rivális gigásza, a River Plate és a Boca Juniors együttese. Az első négy forduló alapján a Boca három ponttal állt jobban a házigazdánál, amely azonban az ominózus finálé mellett az elmúlt kiírásban a bajnokságban is elhúzta a nótájukat.

Az első játékrész javarészt a River szája íze szerint alakult, legalábbis Marcelo Gallardo tanítványai játszottak jelentős mezőnyfölényben, de kevés gólhelyzetekből egyet sem tudtak gólra váltani, közben pedig a “genovaiak” pontrúgásokat követően, valamint ellentámadásokból igyekeztek minél többször zavart ejteni Armani kapuja előtt.

A szünet után még jobban felpörgött az amúgy is kőkemény mérkőzés, a játékosok nem kímélték saját, és – pláne nem – mások testi épségét sem, a játékvezető sárga lapokkal igyekezett még csírájában elfojtani az indulatokat (összesen 10 figyelmeztetést osztott ki). Ugyanakkor a mezőnybeli küzdelemmel szemben a helyzetek számában nem történt növekedés, viszont egyre több ápolásra és játékmegszakításra került sor. A Boca a hajrában lecserélte Daniele De Rossit, és csereként pályára küldte legnagyobb sztárját, Carlos Tévezt, azonban hiába adódtak lehetőségei, sem ő, sem pedig más nem tudott élni velük.

A nagy rangadón tehát nem látott találatot a nagy érdemű, ami az elmúlt évi randevúk fényében mindenképpen csalódást keltő, de a hangulatra, az iramra és a küzdelemre biztosan nem lehetett panasz…

River Plate – Boca Juniors 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye