Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Anglia Kane mesterhármasával, félgőzzel is nyerni tudott

Szombat délután négy mérkőzést rendeztek az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, ahol Anglia nem tudott hibázni – legnagyobb csoport riválisa viszont igen. Magabiztosak voltak az ukránok és az izlandiak is.

Kép: Metro

Bulgária válogatottja látogatott a Wembley-be, ahol angol szurkolók tízezrei gyűltek össze. Természetesen hazai győzelemre volt kilátás, elvégre az A-jelű kvartettben Anglia toronymagas esélyesnek számít. A bolgárok addig négy meccsen, mindössze 2 pontot tudtak felmutatni és a csoport utolsó helyén szerénykedtek, Gareth Southgate együttese pedig 2-ből 2 találkozót pipálhatott ki eddig. A hazaiak nem is voltak zavarban: kellemes, laza tempóban indítottak és végtelen türelemmel kezdték el szétcincálni az amúgy nem túl acélos bolgár védelmet. Volt akkora a tudáskülönbség a felek között, hogy ez a már-már sétálgatós, (már mint ezen a szinten) úrias tempó is elég legyen egy sima angol sikerhez. Még nagyobb segítség volt viszont Iliev kapus hatalmas hibája, hiszen egy letámadás során rettenetesen pontatlanul passzolt a kapuja előtt, ami nem is maradt büntetlenül. Sterling kiszolgálta Kane-t, aki innentől hozta a formáját és végül három góllal és egy gólpasszal fejezte be a meccset. Rajta kívül még Sterling is jegyzett egy gólt, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény. Anglia az egyetlen csapat az A-csoportban, amely egyelőre hibátlanul áll és így vezet is.

Különösen jó hír még számukra, hogy meglepetés született a csoport rivális csehek találkozóján. Habár Schick góljával a 16. percben még ők vezettek Koszovóban, mindössze 4 perccel később már egyenlíteni tudott a hazai csapat, majd a második félidőben fordítottak is. A csehek védekezése katasztrófa volt, rettenetesen kellemetlen kapott góljaikkal pedig megérdemelten kaptak ki. Koszovó így második helyen áll négy mérkőzés után és veretlenül üldözi Angliát – Csehország 6 ponttal a 3.

A H-csoportban Izland is kíméletlen volt, hiszen hazai környezetben 3-0 arányban múlták felül Moldovát. A csoport élén is ők állnak, átmenetileg 3 ponttal megelőzve Törökországot és Franciaországot. Szintén 3-0-ra nyert Ukrajna is, igaz ők idegenben diadalmaskodtak Litvánia ellen. Észak-keleti szomszédaink pedig így ugyancsak csoportelsők: elsöprő fölénnyel vezetik a B-csoportot, amelyben ott van még Portugália és Szerbia is (igaz nem ők, hanem Luxemburg van ott jelenleg a második helyen).

Anglia – Bulgária 4-0
G.: Kane (24., 50., 73. – büntető), Sterling (55.)

Litvánia – Ukrajna 0-3
G.: Zinchenko (7.), Marlos (28.), Malinovsky (62.)

Izland – Moldova 3-0
G.: Sigthorsson (31.), Bjarnason (55.), Mudrac (77. – öngól)

Koszovó – Csehország 2-1
G.: Schick (16.), Muriqi (20.), Vojvoda (67.)