Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: “Neymar ezért nem lehet a legjobb!”

A jelenleg a brazil Flamengot gardírozó Jorge Jesus a Globo Esporte megkeresésére párhuzamot vont Cristiano Ronaldo, Neymar és Lionel Messi között. 

(Kép: goal.com)

A tapasztalt portugál szakember szerin egyértelmű, hogy ki a legjobb az említett hármasból. “Véleményem szerint Cristiano a legjobb. Ehhez kétség sem férhet! Ő testesíti meg tökéletesen azt, amiről a futball szól. Nem csak 10-20 gólokat szerez szezononként, hanem 30, 40 vagy akár 50 gólokat. Elképesztő, mióta a csúcson van, és az is, hogy mindent megtesz a sikerért!” – Így a korábbi Benfica tréner, aki ezt követően tért ki Messire és Neymarra.

“Messi különböző játékos, mint Cristiano, ő egy született tehetség. Nem lehet összehasonlítani őket, de az biztos, hogy ők ketten más szintet képviselnek. Neymar? Zseniális futballista, de valami hiányzik belőle. Talán ha olyan mentalitása lenne, mint Cristianonak, a legjobb lehetne! Változni kellene, különben nem fog tudni ennél előrébb lépni.” – Folytatta Jesus, aki már ha ennyire belejött az összevetésekbe, megnevezte a szerinte a valaha volt legjobb játékost is.

“Sajnos nem láthattam élőben Pelét, Garrinchát, vagy Puskást játszani, de szerencsés vagyok, hogy Cristianot, Messit, vagy Maradonát már láthattam. Hogy ki a legjobb? Trükkös kérdés. Maradona is kiváló volt, de az én kedvencem Johan Cruyff, így őt mondanám!” – Így a 65 esztendős tréner.