Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Hiába nyeri Van Dijk az Aranylabdát, akkor is Messi marad a legjobb”

Virgil van Dijk a legnagyobb esélyes az idei Aranylabdára, ám vannak, akik úgy gondolják, hiába kapja meg, akkor is Lionel Messi marad a világ legjobbja.

Forrás: marca.com

A tavaly visszavonult holland középpályás, Rafael van der Vaart szerint ha a Liverpool védője nyeri is meg az Aranylabdát, attól még Lionel Messi marad a legjobb. Van Dijkot már megválasztották az UEFA legjobb játékosának is idén, és nagy esély van rá, hogy a France Football díját is ő fogja elhódítani.

Van der Vaart szerint azonban ez nem fogja felborítani a futball jelenlegi “status quo-ját”.

“Természetesen egy védő is megnyerheti az Aranylabdát, de ez nem jelenti azt, hogy jobb lenne Lionel Messinél. Itt azonban a teljesítmény mellett figyelembe kell venni, hogy Van Dijk milyen címeket nyert és milyen hatással volt a csapata játékára. Meglátjuk majd, hogy mi lesz.”

Ha Van Dijk nyeri az Aranylabdát, ő lesz az első védő, aki elhódítja ezt az elismerést 2006 óta. Akkor az Olaszországgal világbajnoki címet nyerő Fabio Cannavaro kapta az Aranylabdát.

Van Dijk az előző szezon legjobb védője volt a Premier League-ben, és bár a bajnoki címről épphogy lemaradtak a Liverpoollal, a Bajnokok Ligáját elhódították.