Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nyert a Roma, kikapott a Lazio – eredmények, tabella

Az olasz labdarúgó-bajnokság 3. fordulóját rendezték a hétvégén, ahol a vasárnap játszott a két első számú római csapat, azonban csak egyikük örülhetett.

Spal – Lazio 2-1  (0-1)
Játékvezető: G. Calvarese, Helyszín: Stadio Paolo Mazza (Ferrara)
Gólszerzők: A. Petagna (63′), J. Kurtic (90+2′) ill. C. Immobile (17′ – büntetőből)

A mérkőzését jobban kezdték a vendéget, először Caicedo döngette meg a kapufát a 10. percben, majd hét minutummal később egy videóbírózást követően jogosan megítélt büntetőt értékesített Immobile. Ezek után is a Lazio kezdeményezett, helyzeteket dolgoztak ki a fővárosiak, azonban rendre elpuskázták őket. A 63. percben jött is a büntetés, egy szögletből lepattanó labdát Petagna jól talál el, ami a kapuban köt ki. Az egyenlítő találatot követően kicsit felbátorodtak a hazaiak, és a találkozó hajrájában meg is szerzik a mindent eldöntő gólt, egy remek támadást követően sikerült blokkolni egy próbálkozást a vendégeknek, viszont a kipattanó Kurtic elé pattan, a szlovén támadó pedig higgadtan a kapuba gurít, és szerez csapatának három fontos pontot.

AS Roma – Sassuolo 4-2 (4-0)
Játékvezető: D. Chiffi, Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)
Gólszerzők: B. Cristante (12′), Dzeko (20′), Mkhitaryan (22′), (J. Kluivert 33′) ill. D. Berardi (53′ 72′)

Az AS Roma bő 20 perc alatt rámolt négyet szerényebb képességű ellenfelének, ezzel 33 minutum alatt lerendezte a találkozót. Az első gól egy szögletet követően esett, amelyet Cristante bólintott kiválóan a kapuba, majd a bosnyák válogatott Dzeko tuszkolt be egy labdát a kapuba, Kolarov beadásából. Betalált a friss igazolás, Mkhitaryan is, valamint Kluivert is egy remek kiugratás után. A második félidő egy bitang nagy szabadrúgásgóllal kezdődik, Berardi szépít az eredményen a Sassuolo szemszögéből nézve. A Roma visszavett a tempóból, ezt a vendégek megérezték, és a 72. percben összejött a második szépségtapasz is, amely egy gyönyörű támadásból esett, a gólszerző ismét Berardi. A hátralévő időben már egyik csapat sem zörgette meg többször a hálót, így végül megérdemelt hazai siker született.

A forduló további eredményei
Fiorentina – Juventus 0-0
Napoli – Sampdoria 2-0
Inter – Udinese 1-0
Genoa – Atalanta 1-2
Brescia – Bologna 3-4
Parma – Cagliari 1-3

A forduló hátralévő mérkőzései
Verona – AC Milan, ma 20:45
Torino – Lecce, hétfő 20:45

A bajnokság jelenlegi állása