Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: továbbra is rejtély a portugál tehetség

Hiába robogott már el mellettünk három forduló is az olasz bajnokságból, az AC Milan egyik nyári szerzeménye, a portugál utánpótlás válogatott Rafael Leao még mindig nem mutathatta meg ígéretes képességeit.

Az AC Milan egyik legérdekesebbnek tűnő nyári átigazolása volt a 20 esztendős Rafael Leao. A portugál csatár a francia Lille-től érkezett a San Siroba, mégpedig 25 millió euróért. Azonban a Sportingban nevelkedett gólvágó eddig egyetlen bajnokin, és akkor is csak alig 15 percet töltött a pályán.

Állítólag Marco Giampaolo vezetőedző kifejezett kérése ellenére szerződtették az angolai származású játékost, akivel így aligha meglepő, hogy nem igazán számol a kezdőcsapat kialakításakor.

Az olasz sajtó természetesen mint mindig, most is hozza szélsőséges formáját. Magyarán ha valakit nem lehet az egekig magasztalni, és még csak játék lehetőséget sem kap, az nyílván valami hihetetlen, már-már földöntúli oknál fogva alkalmatlan arra, hogy rendszeresen játszhasson. A Calciomercato egyenesen „rejtélyként” aposztrofálja Leao leigazolását is.