Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukakura tett rasszista megjegyzései miatt rúgták ki a tv-s szakértőt Olaszországban

Egyre nagyobb botrány kezd kialakulni Olaszországban a futballt övező rasszizmus miatt, melynek főszereplője Romelu Lukaku lett az elmúlt hetekben. A minap ráadásul egy tv-s szakértőt kellett kirúgnia egy olasz tv-csatornának, miután élő adásban tett rasszista megjegyzéseket a belga csatárra. 

Forrás: foxsports.com

A milánói Passirani a Telelombardia nevű tévécsatorna egyik élő műsorában az Inter Udinese elleni 1-0-ás győzelmét elemezték, amikor is a vendégkommentátornak meghívott Luciano Passirani Romelu Lukakut kezdte el méltatni, ám nem éppen a megfelelő eszközökkel.

Passirani először azt ecsetelte, hogy a belga az Inter eddigi legjobb igazolása, emellett a fizikailag legerősebb csatárok egyike, azonban ezután következett a nem szerencsés mondat, miszerint „csak úgy lehetne megállítani, ha 10 banánt dobnánk oda neki, hogy egye meg”.

Nem sokkal később a csatorna programigazgatója, Fabio Ravezzani jelent meg a képernyőn, és miután elnézést kért a nézőktől, közölte, hogy Passirani soha többet nem szerepelhet náluk.

Nem ez az első eset, hogy rasszista megjegyzésekkel illették a belga támadót: már a Manchester Unitedben is ilyen megnyilvánulásokkal kellett szembesülnie, majd rögtön az első mérkőzésén az Inter színeiben.