Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Miért akarja a Barca Neymart, ha ott van nekik Ansu Fati?

A 16 éves Ansu Fati már most a LaLiga idei szezonjának legnagyobb felfedezettje. 

(fotó: beinsports.com)

Ansu Fati Bissau-Guinea-ban született 2002-ben. Családjával 6 éves korában költözött Sevilla-ba, ahol felhívta magára a Barcelona figyelmét. Eddig három LaLiga mérkőzésen lépett pályára a szezonban. Szombaton először szerepelt kezdőként, és hat perc alatt lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt, és a lecseréléséig kitűnően játszott. Remek formáját elnézve, jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a katalánok miért szerették volna visszaszerezni a nyáron Neymart, akinek leigazolását januárban minden bizonnyal újra meg fogják próbálni. Fati a teljesítményével mindent megtesz azért, hogy a Barca feladja a Neymar visszaszerzéséért folytatott harcot.

1: Neymar ára

A katalánok csak hatalmas összegért cserébe tudnák megszerezni a brazilt, míg Fati a saját akadémiájukon nevelkedett.

2: Fati igazi közönségkedvenc

Már most a szurkolók szívébe lopta magát, míg Neymar visszatérésének nem minden fanatikus örülne azok után, ahogyan távozott.

3: Lionel Messi

Messi is elismeri Fati vitathatatlan tehetségét és képességeit. Az argentin átölelte az ifjú tehetséget a Real Betis elleni debütálása után, amit az Instagram oldalán is megosztott, és kifejezte örömét, gratulációját és elismerését is. Hozzá kell tenni, hogy Messi Neymart is szívesen látná újra a csapatban.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gran partido de todos, 3 primeros puntos en @laliga y muy feliz por ver a los chicos de la casa cumpliendo sus sueños de llegar al primer equipo y de marcar en el Camp Nou en partido oficial. 🔴🔵

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés,

4: Neymar csak hátráltatná Fati fejlődését

A brazil leigazolása akkora akadály elé állítaná Fatit, melyet valószínűleg nem tudna megugrani. Akkora lenne a verseny, hogy Fati nem tudna megfelelő ütemben fejlődni, és elképzelhető, hogy tovább is állna, ha nem kapna elég lehetőséget a többi támadó mellett.

5: Jó fényt vet a La Masia-ra

Az utóbbi évek kritikái után, újra kikerülhetnének meghatározó játékosok a La Masia-ról. A Barca akadémia új generációjának zászlóvivői Fati és a szintén remek teljesítményt nyújtó Carles Pérez lehetnének. Továbbá nem szabad megfeledkezni Riqui Puigről sem, aki csak amiatt szerepel a Barca B csapatában, mert hatalmas túlkínálat van a középpályán. Elképzelhető, hogy a Valencia ellen remekül játszó Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Arthur hármas mellett, könnyen lehet, hogy Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Sergi Roberto és Carles Aleñà csak epizódszerepeket fognak kapni.