Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: CR eldönthette volna az Atlético – Juve derbit! – Videóval

A szerdai játéknap egyik legjobban várt találkozóján a Wanda Metropolitanoban az Atlético Madrid nagyot küzdve, két gólos hátrányból állt fel a Juventus ellen. A D-csoport másik találkozóján a Lokomotiv Moszkva alaposan meglepte a Bayer Leverkusent. 

Stefan Savic egyenlít (Kép: UEFA Champions League Twitter)

Valamivel jobban kezdte a találkozót az Atlético.
Különösen Joao Félix volt elemében. A portugál tinisztár még 10 perc sem telt el, amikor a saját térfeléről megiramodva, 4-5 Juve-játékos gyűrűjében kavarogva eljutott lövőhelyzetig: spiccel meglőtt labdájánál Szczesny kapusnak kellett résen lennie. Pár perccel később Félix fejjel is veszélyeztetett, de ez kevésbé okozott bonyodalmat a vendégek kapuja előtt.

Ahogyan azt várni lehetett, a túloldalon Cristiano Ronaldo volt a legveszélyesebb, aki egy távoli lövéssel, egy les-gyanús fejessel és pár pengés megoldással vétette észre magát.

Az első játékrészben inkább a vendégeknek kellett átélniük melegebb pillanatokat, de mivel ezt megtették, gól nélküli félidővel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő első percei, kis túlzással nem csak a Wanda Metropolitano közönségének, de talán a televízió képernyői előtt ülőknek is meglepetést hozott azzal, hogy az eddig elég halovány Goznalo Higuaín keresztpasszából Juan Cuadrado egy finom csel után védhetetlen gólt tekert a tizenhatoson belülről Jan Oblák hálójába. (0-1)

https://www.youtube.com/watch?v=lPj9NJySjbI

Hátrányban egyből próbált nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére az Atlético, újabb gólt azonban ismét a Juve szerzett: Alex Sandro remek beadására tökéletesen érkezett Blaise Matuidi, és Oblák hálójába fejelt. (0-2)

https://www.youtube.com/watch?v=vkPcgyAKWXs

Ekkor akik esetleg úgy gondolták, hogy eldőlt volna a találkozó, azoknak hamar csalatkoznia kellett, hiszen pár perccel később a madridiak két középhátvédje lépett elő főszereplővé: Koke szabadrúgása a beinduló José Maria Gimenezt találta meg, aki középre fejelt, védőtársa, Stefan Savic pedig szépített közelről. (1-2)

Érdekesség, hogy a felek még nem játszottak olyan tétmeccset, hogy mindkét csapat betalált volna – Pedig tudnak ők így is futballozni!

https://www.youtube.com/watch?v=dzmyVQADNsw

Fordulatos második félidőnek lehettünk tanúi, már csak azért is, mert a bekapott gól után közvetlenül a Juventus lett veszélyesebb, és elég magabiztosan is tartották a labdát a torinóiak.

A hajrában előbb Vitolo járt nagyon közel az egyenlítéshez, de Szczesny a helyén volt. Majd pár perccel később a VAR lehetett volna a főszereplő, de nem kapott tizenegyest az Atlético, azok után, hogy De Ligtnek csak Bonucci kezét is érintve sikerült felszabadítania (…) A folytatásban nagyon ment előre az újabb gólért a hazai csapat, és nagy igyekezetüket siker is koronázta Héctor Herrera fejes gólja után! (2-2)

https://www.youtube.com/watch?v=i632xnidRGU

A hosszabbításban a slusszpoén Cristiano Ronaldoé lehetett volna, csakhogy CR bár kicselezett mindenkit aki elé állt, nagy erejű lövése nem találta el Oblák kapuját!

Az Atlético szokásához hűen nagyot küzdött, a Juventusnál pedig biztosan nem örülnek annak, hogy két gólos előnyt sikerült leadniuk. A második félidőt össze sem lehetett hasonlítani az elsővel! A döntetlen a látottak alapján igazságosnak mondható.

Atlético Madrid – Juventus 2-2 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano stadion; Vezette: D. Makkiele
G
ólszerzők: Savic (70.), Herrera (90.) ill. Cuadrado (48.), Matuidi (65.)
Sárga: D. Costa (83.), ill. Matuidi (15.), Cuadrado (71.)
Kiállítás: – ill. –

Atlético: Oblák – Trippier, Savic, Gimenez, Lodi (Vitolo, 76.) – Saúl, Koke, Thomas (H. Herrera, 76.), Lemar (A. Correa, 60.) – Joao Félix, D. Costa. Vezetőedző: Diego Simeone

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Pjanic (Ramsey, 87.), Khedira (Bentancur, 69.), Matuidi, Cuadrado – Higuaín (Dybala, 79.), C. Ronaldo.  Vezetőedző: Maurizio Sarri

A D-csoport másik meccsén:

Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moszkva 1-2 (1-2)
Gólszerzők:
Höwedes (25. -öngól) ill. Krychowiak (16.), Barinov (37.)

Az első félidő mindhárom gólját moszkvai játékos szerezte, mégsem lehetett elégedett a Lokomitiv, hiszen csak egyel vezetett a találkozó ezen szakaszában láthatóan kissé zavarodott Leverkusen ellen. A folytatásban a várakozásokkal ellentétben sem találta igazán a Bayer a ritmust, így az oroszok nagy meglepetésre elvitték mindhárom pontot Németországból.

A csoport állása: