Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eladásokra kell készülnie a Barcelonának – sajtóhír

Spanyol lapértesülések szerint nehéz helyzetben lehet a Barcelona csapata anyagilag, amennyiben a méregdrága kiadásokat nem fedezik hasonló mértékű bevételek…

A Marca riportja értelmében a Barcelona vezetőségének legalább 172 millió eurós összegre kéne szert tennie játékosok eladásából, hogy kiegyenlítse a könyvelését, és biztosan ne legyen gondja az UEFA pénzügyi fairplay-ének (FFP) betartásával.

A tanulmány szerint a katalánok költségvetése meghaladja az 1 milliárd eurót és ugyan Malcom és Marc Cucurella eladásával, valamint Phillippe Coutinho kölcsönadásával és jövőbeni eladásával bevételhez juthatnak, de még így is legalább 100 millióra lenne szükségük az ideális állapot eléréséhez. Ezáltal akár már januárban napirendi pontra kerülhet a nyáron a leginkább a Neymar-üzlet kereteiben szóba kerülő Ousmane Dembélé vagy éppen Ivan Rakitic értékesítése.

A Barcelona az elmúlt nyáron igazolt Antoine Griezmann és Frenkie de Jong megszerzésére együttesen megközelítőleg 200 millió euró ellenében tett szert, miközben a játékoseladásokból jóval kevesebb összeg folyt be a klub számlájára.