Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gödörben Cannavaro kínai sztárcsapata

Nem csak Eran Zahavi lehet újra gólkirály, hanem a Fabio Cannavaro által irányított Guangzhou Evergrande is visszaülhet a csúcsra a kínai Super League-ben. A bajnokságból viszont már csak öt forduló van hátra, a hullámvölgy pedig a lehető legrosszabb időpontban jött. Vajon lesz változás az élen?

Eran Zahavi harmadik szezonját tölti a Super League-ben, sokak nagy bánatára, hiszen az izraelit Európa nyugati szegleteiben is szívesen látták volna anno. Első szezonjában, 2017-ben rögvest gólkirály lett 27 találattal, tavaly azonban 20 góllal csak a harmadik legeredményesebb játékos volt a ligában a 21 gólos Odion Ighalo (Changchun Yatai), valamint az azóta az Espanyol csapatához szerződő, és 27 találatig jutó Wu Lei (Shanghai SIPG) mögött. Az izraeli idén 26 találatnál jár, és ha a góllövőlista élmezőnyére tekintünk, akkor a nívós egyéni elismerést el is könyvelhetjük a számára. Zahavi egyébként 92 bajnokin 81 gólt és 26 gólpasszt jegyez a Guangzhou R&F csapatában.

A góllövőlista aktuális élmezőnye 

Ami a bajnoki versenyfutást illeti, A Guangzhou Evergrande előnye mindössze egy pontosra apadt azok után, hogy a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot sikerült begyűjteni. Egy döntetlen a Chongqing Lifan ellen, majd vereség a Jiangsu Suning ellen. A gödör pedig most vasárnap tovább mélyült, hiszen míg a közvetlen vetélytársak nyertek, Cannavaro csapata a Wuhan Zall-tól is kikapott idegenben. Az Evergrande 2011 és 2017 között zsinórban hét bajnoki címet nyert, tavaly azonban a Wu Lei által fémjelzett Shanghai SIPG trónfosztást követett el. Idén a hajrába még a Beijing Guoan is beleszólhat, avagy öt fordulóval a vége előtt még három csapat is nyerheti a ligát.

Az Evergrande ráadásul még az ázsiai BL-ben is érdekelt, és egy Shanghai SIPG elleni rangadó is vár még a csapatra.

A bajnokság aktuális állása