Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összefoglaljuk Európa legnagyobb derbijeit – videóval

Európa leghíresebb derbijei közül 5 mérkőzés is ezen a hétvégén került megrendezésre, ezzel elkényeztetve a futball szerelmeseit.

(forrás: haberturk.com)

Young Boys – Basel

Hazai pályán fogadta a Young Boys együttese a Baselt, a mérkőzés tétje pedig a tabella első helye volt, hiszen a két csapat között mindössze 1 pont különbség volt a mérkőzés előtt.

A felek azonban nem tudtak dönteni, az 1-1-es végeredménynek köszönhetően, továbbra is a Basel a listavezető, míg a Young Boys 1 ponttal lemaradva a harmadik helyen tanyázik.

https://www.youtube.com/watch?v=3GNp2vXVoDY

Sparta Praha – Slavia Praha

A cseh városi rangadó nem tartogatott meglepetést, a vendégként pályára lépő Slavia Praha szinte lemosta a hazaiakat, 3-0-ás végeredményt beállítva könnyedén őrizte meg első helyét a tabellán.

https://www.youtube.com/watch?v=yvWx2837Dps

Partizan  – Crvena Zvezda

A szerb derbi viszont kisebb meglepetést tartogatott, hiszen a hazai pályán játszó Partizan 2-0-ás győzelmének hála tudott felzárkózni városi vetélytársa mögé 1 pontra, ezzel szorosabbá téve a városi rivalizálást.

Panathinaikosz – Olympiakosz

Újabb meglepetést tartogatott azonban a Görög derbi, ahol a listavezető Olympiakosz mindössze csak egy döntetlent tudott játszani a tabella alján szereplő városi vetélytársa otthonában. A Panathinaikosz játékosa, Macheda ráadásul büntetős is hibázott, ezzel ellökve csapatát a 3 pontot érő győzelemtől.

https://www.youtube.com/watch?v=jlNlCLPcs2I

FCSB – CFR Cluj

Az európai rangadók talán legunalmasabb derbijét hozta fedél alá a Steaua és a Cluj együttese, ugyanis a románok derbije egy unalmas 0-0-ás végeredménnyel zárult, ezzel a CFR Cluj pedig könynedén megőrizte első helyét a tabellán.

https://www.youtube.com/watch?v=FY3P0ruK7qc