Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyögvenyelős Barca-győzelem egy szépségdíjas találattal! – videóval

Hétközi fordulóval folytatódott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga), melynek keddi játéknapján a Villarreal látogatott a pocsékul rajtoló FC Barcelona otthonába. Csúcsfutballt ezúttal sem láthattunk, ellenben egy szépségdíjas gólt igen, mely végül győzelmet is ért a katalánoknak.

1. félidő: Először volt egyszerre kezdő a Suarez – Griezmann – Messi trió, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye. Utóbbi beadása, és a francia fejese  után már a 6. percben a katalánoknál volt az előny. Nem csak góllal, de szép és lendületes játékkal is kezdett a hétvégén Granadában botló gránátvörös-kék alakulat, mely Arthur révén a 16. minutumban tovább növelte előnyét. A brazil középpályás szabadon lőhetett, és mintegy 30 méterről talált a hálóba elemi erővel. A gól biztosan ott lesz az év végi összefoglalókban, az eddigi szezon legnagyobb, és talán legszebb gólját láthattuk ma este. A folytatásban azonban visszavett Valverde csapata, és magára húzta a vendégeket, akik bár igen impotensen futballoztak az első játékrészben, a hajrában mégis szépítettek. A találat Cazorla érdeme volt, ezáltal pedig újra nyitottá vált a mérkőzés.

2. félidő: Az első játékrészben ápolni kellett, a másodikra pedig ki sem futott Lionel Messi, aki könnyen lehet, hogy újra megsérült. A helyére a visszatérő francia szélső, Dembélé érkezett. A találgatások mindenesetre egyből megkezdődtek. A második felvonás kevés izgalmat, főként mezőnyjátékot hozott, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Fény volt a szürkeségben Ansu Fati beállítása, az eredmény azonban nem változott, igaz a hajrában a hazaiak többször is lezárhatták volna a meccset végérvényesen. Apró érdekesség, hogy az FC Barcelona ezzel zsinórban 23. tétmérkőzésén maradt veretlen a Villarreal ellen, mely legutóbb 2008-ban tudta megtorpedózni a gránátvörös-kékeket.

La Liga, 6. forduló
FC Barcelona – Villarreal 2:1 (2:1)
G: Griezmann (6.), Arthur (16.), ill. Cazorla (44.)

A játéknap további mérkőzésein

Valladolid – Granada 1:1
Real Betis – Levante 3:1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye