Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: győzelmével a tabella élére került a Real Madrid – videóval

A Real Madrid felforgatott kezdővel várta az Osasunát, és bár az újonc csapat bátran játszott, a királyi gárda így is le tudta győzni őket, a 18 éves Rodrygo pedig két perccel a beállása után szerzett gólt. Ezzel a három ponttal, és az Athletic Bilbao döntetlenjével, a Real Madrid pedig átvette a vezetést a spanyol bajnoki tabellán. 

Forrás: Real Madrid Twitter

Az Osasuna bátran kezdte a mérkőzést, és sokat támadtak, de az első nagy helyzet a 19. percben a Real Madrid nevéhez fűződik, amikor Lucas Vazquez beadását még védte Ruben, a kipattanót viszont Luka Jovic centikkel a kapu fölé lőtte. Egy perccel később Toni Kroos lőtt egy bombát nagyjából 25 méterről, de a labda ha kicsivel is, de elkerülte a kaput. A vendégek továbbra is jól játszottak, tartották a lépést a Madriddal, azonban a 36. percben mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. Kroos indult meg a tizenhatos felé, majd lepasszolta a labdát Vinicius Juniornak, aki a vonalról tekert megpattanva a hálóba. A vendégek kapura lövés nélkül zárták az első játékrészt.

A második játékrészt jól kezdte a Real Madrid, és kihasználta az Osasuna hibáit. Az 50. percben Luka Jovic növelhette volna csapata előnyét, de a száz százalékos helyzetét a kapu fölé lőtte. Az 58. percben azonban már betalált a szerb csatár, de ezt les miatt érvénytelenítették.  A 67. percben Kroos ismét eleresztett egy nagy lövést, de ezt most Ruben védte. Aztán a 73. percben mégis csak sikerült a második gólt is meglőnie a Real Madridnak. Casemiro keresztlabdáját az épp csereként beállt Rodrygo vette át, majd megforgatva a védőket lőtt védhetetlenül a hálóba. A hazai csapat innentől kezdve már nem engedte ki a kezei közül a győzelmet, tartották a labdát, és végül kétgólos előnnyel zártál a mérkőzést.

Real Madrid – Osasuna: 2-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Vinicius Junior (37.), Rodrygo (73.) ill. –
Sárga lap: Militao (10.) ill. Lillo (41.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Areola, Nacho, Ramos, Militao, Odriozola, Valverde (James, 82.), Casemiro, Kroos, Vinicus Junior (Rodrygo, 71.), Lucas Vazquez, Jovic. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Osasuna: Ruben, Lillo, Navas Roncaglia, Estupian, Ibanez (Torres, 70.), Moncayola, Merida (Avola, 66.), Garcia, Rovira, Llamas (Villar, 65.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

A forduló további mérkőzései és az eddigi eredmények:

Kedd: 

Real Valladolid 1-1 Granada
Betis 3-1 Levante
Barcelona 2-1 Villarreal

Szerda: 

Leganes 1-1 Athletic Bilbao
Mallorca 0-2 Atletico Madrid
Valencia 3-3 Getafe
Real Madrid 2-0 Osasuna

Csütörtök:

19:00 Eibar – Sevilla (Tv: Spíler 2)
20:00 Celta Vigo – Espanyol
21:00 Real Sociedad – Alaves  (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: